Trener Paul Sklar objavio novu kućnu vježbu za savršene trbušnjake

Foto: Pexels

PRIJE početka pandemije bolesti COVID-19, trendovi u vježbanju i fitnessu bili su nova tehnološka dostignuća i sprave. Oni tradicionalniji oslanjali su se na klasične utege i pomagala poput medicinke ili užeta za preskakanje. Na koji god način ste tada trenirali, socijalno distanciranje i samoizolacija koji su nastupili poslije pandemije zahtijevaju od vas prilagođavanje novim uvjetima života i, samim time, novim uvjetima treniranja.

Poznati fitness trener Paul Sklar nedavno je na svojem Instagram profilu pokazao kako se on prilagodio novoj situaciji. Objavio je jednostavnu vježbu za trbušnjake za koju vam je jedino potrebno da imate dvije pune boce vode ili nekakva druga dva slična predmeta.

Kao varijacija na klasični boksački trening udarca, za ovu vježbu ćete u svaku ruku primiti jednu bocu, tako da vam je dlan okrenut prema dolje. Napravite raskorak tako da su vam stopala malo šira od kukova i zategnite mišiće stražnjice i trbuha.

Pozicionirajte svoje ruke ispred prsa u visini ramena i stanite u osnovni boksački stav. Zatim, držeći stopala na mjestu, zarotirajte torzo i izvedite udarac s jednom rukom u visini ramena. Vratite ruku u početni položaj i ponovite sve s drugom rukom. Polagano ubrzavajte pokrete na isti način na koji to Sklar radi u videu i koristite bočne trbušne mišiće kako biste stvorili dodatnu snagu. Pazite da ne okrećete kukove tijekom udaraca. Napravite 20 ponavljanja.

Ne spuštajte ruke uz bokove, napravite još 20 ponavljanja, ali ovaj put udarajte u visini očiju. Kada završite, ponovite oba seta još jednom. Odmorite se 30 sekundi i napravite još 9 setova. Pokušavajte zadržati intenzitet za svaki set, inače nećete dobiti toliko od ove vježbe. Kada radite vježbe ovog tipa, napredak vam isključivo ovisi o trudu koji uložite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.