Tri najučinkovitije vježbe za isklesan trbuh, prema mišljenju stručnjaka

SAVRŠENE trbušne pločice impresivne su za gledanje i često iza njih stoje sati i sati provedeni u teretani. Međutim, održati core snažnim je iznenađujuće jednostavno.

Vidljivi trbušni mišići nastaju u kuhinji. Potrebno je zdravo i uravnoteženo se hraniti i održavati nizak postotak tjelesne masti, ali postoje i vježbe koje pomažu očvrsnuti i transformirati područje abdomena.

Prema studiji Američkog vijeća za vježbanje (ACE), tri vježbe su najučinkovitije za postizanje snažnog corea i trbušnih mišića. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta San Diego analizirali su 13 popularnih vježbi za trbuh i došli do zaključka koje tri najbrže pokazuju rezultat.

1. Biciklistički trbušnjaci (engl. Bicycle crunches)

Prema istraživanju ACE-a, ovo je najefikasnija vježba za trbuh. Da biste je pravilno izveli, lezite na leđa, a noge odignite od poda. Dlanove položite na glavu, iza ušiju. Povlačite naizmjenice koljena prema prsima i dodirujte ih suprotnim laktom.

2. Kapetanov stolac (engl. Captain’s chair)

Za ovu vježbu trebat ćete opremu, odnosno spravu koju je moguće pronaći u teretanama, takozvani kapetanov stolac. 

Laktovima se oslonite na spužvasti dio, dlanovima obuhvatite “palice” pa odižite noge od poda i povlačite koljena prema bradi. 

3. Trbušnjaci na pilates lopti

Treća najučinkovitija vježba su trbušnjaci koji se izvode pomoću medicinske ili pilates lopte. Takva verzija popularne vježbe angažirat će core više nego obična.

Lezite na loptu, ruke stavite iza glave i radite obične trbušnjake.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.