U samo dva sata pripremi 38 zdravih obroka i štedi 700 kuna tjedno

Foto: Instagram

SKUHATI nutritivno bogat i zdrav obrok za cijelu obitelj svakoga dana može biti itekako zahtjevan zadatak ako ste zaposlena mama. No majka dvoje djece iz Sydneyja nedavno je dokazala da je moguće skuhati čak 38 obroka u samo dva sata, a na namirnice potrošiti 500 kuna.

Sascha Farley je prije devet mjeseci počela pripremati zdrave obroke i od tada je izgubila 34 kilograma. Savršeno je organizirana i svakoga tjedna štedi više od 700 kuna prateći nekoliko jednostavnih pravila.

Sascha je odlučila nedjeljom kuhati za naredni tjedan, i to namirnicama koje ima kako bi uštedjela novac i spriječila bacanje hrane.

“Prije dvije godine išla sam u nabavku nekoliko puta tjedno i trošila preko 1000 kuna na hranu koja bi se uvijek pokvarila. Sada planiram petkom, kupujem subotom, a pripremam nedjeljom”, otkrila je štedljiva mama.

Nedavno je u samo dva sata skuhala devet porcija rižota, devet porcija zapečene tjestenine s tunom i povrćem, sedam porcija špageta bolognese, četiri porcije piletine spremljene prema azijskom receptu, šest fritata i četiri zdrave pizze.

“Koristite jednostavne sastojke i pripremite veću količinu hrane za večeru pa ćete imati ručak za naredni dan”, kaže Sascha.

“Planiram obroke tako da odgovaraju vremenu i budžetu i koristim metode kuhanja kojima sve mogu pripremiti odjednom”, dodaje.

Sascha kaže da svi koji žele pripremati obroke ranije, moraju pisati što će kuhati, koje im namirnice trebaju i razmišljati što se može smrznuti za kasniju konzumaciju. Preporučuje i da u kuhanje uključite cijelu obitelj, posebno manju djecu.

“Svi ćete više uživati u kuhanju, a djeca će vjerojatnije jesti hranu”, otkrila je Sascha.

Ova organizirana mama savjetuje korištenje jednostavnih recepata od pet ili manje koraka. Kaže i kako je važno imati odgovarajući "alat", a po njenom mišljenju, to su blender, veliki lonac i plastične posude.

“Nikad nisam ovako kuhala dok se nisam počela brinuti o svom zdravlju. Bila sam potpuno drugačija osoba koja je svakodnevno kupovala hranu za večeru”, dodala je.

Nakon što je rodila kćer u kolovozu prošle godine, otkrila je program Healthy Mummy i odlučila slijediti njihove savjete.

“Izgubila sam 34 kilograma na zdrav i ispravan način. Najveći uspjeh je što donosim prave odluke kada su u pitanju poslastice”, zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.