Zaboravite na kavu: Savjeti nutricionistice za prirodno podizanje energije

 Foto: 123RF

NUTRICIONISTICA Jessica Sepel stava je da postoje puno prirodniji načini za podizanje energije i bolje raspoloženje od ispijanja kave i energetskih napitaka, čiji su efekti pritom dugoročni, piše Daily Mail. 

"Mnogi od nas se bude umorni, loše volje i bez imalo energije. Naši životi su sve zauzetiji i stresniji, a to može ostaviti posljedice na mentalno, kao i na fizičko zdravlje", kaže Jessica te savjetuje da izbjegavate kofein, gazirane i energetske napitke, a ako baš ne možete bez kave, savjetuje da popijete samo jednu, i to prije deset sati ujutro.
  
Za bolje raspoloženje i više energije morate dovoljno spavati, dakle najmanje osam sati. Također morate povećati unos proteina, dobrih masti i složenih ugljikohidrata u svakom obroku. Morate smanjiti unos alkohola i piti mnogo vode. 
 
Jessica savjetuje da izbjegavate obrađenu i gotovu hranu te da ne koristite umjetne zaslađivače jer su povezani s lošim raspoloženjem. 
 
Savjetuje i da potpuno izbacite rafinirani šećer iz uporabe. 
 
Ono čega trebate više u organizmu je vitamin D pa stoga svaki slobodan trenutak provodite na suncu, a unesite i dva ili tri grama ribljeg ulja svaki dan. 
 
"Adrenalin loše utiče na raspoloženje. Ako ste pod stresom ili ste neraspoloženi, to može pogoršati stanje", kaže Jessica.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.