Ana Roš uskoro otvara restoran u centru Ljubljane

Foto: Hiša Franko

"ZA DVADESETAK dana u strogom centru Ljubljane otvara se hotel s tridesetak soba u kojem će Ana Roš otvoriti restoran Jaz (slov. ja). Novi restoran Ane Roš brinut će se i za hotelski doručak", piše Plava kamenica.

Nedavno najavili novost

Da rade na nečem novom, najavili su još prije, a početkom ovog mjeseca još su uvijek bili u potrazi za zaposlenicima. Ranije je Ana Roš, uz svoj restoran Kobaridu, u Ljubljani držala bistro Ana in Slon.

"Naši pop-up dani u Ani in Slonu su skoro gotovi i jako smo uzbuđeni što se konačno selimo na našu stalnu lokaciju u Ljubljani! Da bi naš tim bio savršeno potpun, potrebno nam je još nekoliko pomoćnih ruku, trenutno imamo otvorene pozicije za slastičara i iskusne kuhare. Tečno znanje slovenskog i engleskog jezika je obavezno, a prednost dajemo visoko motiviranim, iskusnim i fokusiranim kandidatima", poručili su prije deset dana.

Chefica s tri Michelinove zvjezdice

Ana Roš prije četiri dana je postala prva slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice. Njena Hiša Franko u Kobaridu dobila je treću zvjezdicu.

"Kuhinja Ane Roš Stojan savršen je odraz njezine snažne, odlučne, otvorene i prijateljske osobnosti. Njezin jedini dugi degustacijski jelovnik prikazuje jela koja su puna intenzivnih i odlučnih okusa bez polovičnih mjera. Svaki je slijed pravo otkriće, a iako je svako jelo bilo nezaboravno, posebno je ostao u sjećanju kukuruzni beignet s fermentiranom ricottom, dimljenom ikrom pastrve i divljim vlascem (specijalitet kuće koji je uvijek na jelovniku), kao i 2 dana sušena pastrva kuhana s hibachijem, ribljim umakom od smeđeg maslaca i hrenom. Kao savršenu nadopunu svom gastronomskom doživljaju odaberite jedno od vina iz bogate vinske karte ili odaberite jednu od tri opcije sljubljivanja, od kojih je jedna bezalkoholna i sadrži domaće piće. Odlučite li ovdje prenoćiti, jednako se preporučuje obilan i vrlo šaren doručak", piše u Michelinovom vodiču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.