Bili smo u novom azijskom restoranu u centru Zagreba, evo dojmova

Foto/Video: Borna Kos/Index

OTVARANJE novog azijskog restorana u Zagrebu nije novost. Nešto hrabriji potez je otvaranje azijskog  restorana odmah pokraj uhodanog restorana. No, što je novost? Doživljaj azijske hrane zbog kojeg ćete zaboraviti da ste u Zagrebu, u Gajevoj 10, odmah kod ZKM-a, Kiyomi i Theatrium.

Minimalistički prostor koji skriva maksimalan okus

Kiyomi na japanskom znači svjetao, čist i lijep, a daje se kao i ime ženskoj djeci. Prevarit će vas "vječiti dojam" minimalističkog bež prostora, jer dizajn prostora je uspio uloviti duh tradicionalnih japanskih restorana. Kada uđete u Kiyomi, dočekat će vas nasmijana Azijatkinja i odvesti do bara gdje vas preuzima vaš konobar.

 

Već smo u baru na brzinu skenirali menu. Među razlozima našeg dolaska u Kiyomi bili su dim sum i robata, japanski roštilj na drveni ugljen, za što su specijalizirani. Za ljubitelje mangi i anime, tu su posebni kokteli i bezalkoholni mocktaili maštovitih naziva, poput Naruto Sour, Luffy’s Virgin i Hintata’s Tea za koje su zaslužni Ivan Leko iz Expressa i Karlo Ferenčak, bivši Noelov glavni barmen. Priznajemo da smo se sretno hihotali čitajući nazive mocktaila.

Što smo probali

Naručili smo Dim Sum tasting menu i rabatu od korejske govedine te rabatu od svinjske potrbušine. Rabata od korejske govedine poslužena je u korejskoj marinadi uz miso gljive i domaći BBQ umak. Rabata od svinjske potrbušine popraćena je korejskim BBQ umakom, dok je meso posuto grubo mljevenim lješnjacima, mladim lukom i kiselim krastavcima.

Oba jela su nas osvojila okusom i prezentacijom. Bez obzira o kojem jelu se radilo, Kiyomi pazi na detalje u prezentaciji, od posuđa do dekoracije. U sliku se uklapaju i konobari, na njihovim opravama vidjet ćete različitu boju pojasa, kao u azijskim borilačkim sportovima, što simbolizira njihov status.

Naša je preporuka da uzmete Dim Sum tasting menu jer ćete za 30 eura probati čak 7 jela, a na kraju je uključen domaći sladoled raznih okusa. Nas su najviše dojmile "knedle" s piletinom, siew mai sa svinjetinom i škampima te char siew pecivo sa svinjetinom. Za desert smo uzeli sladoled od čaja s mlijekom, ljepljivu rižu s mangom i kolač od ananasa.

Sve u svemu, dobili smo doživljaj azijske kuhinje na ambicioznoj razini u kojoj se pazilo na svaki detalj. Što Kiyomi sprema dalje? Kako je najavljeno, Kiyomi će se za nekoliko mjeseci proširiti i u svojem podrumu otvoriti Yakuza bar s velikim izborom koktela i vina. Čini se da će Kiyomi postati novo dobro mjesto za druženje i izlazak u samom centru Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.