Brownieji Roberta Hromalića najdraži su nam recept iz lockdowna

Foto: Shutterstock/Igor Soban/Pixsell

SVI se sjećamo tog ožujka 2020. godine, i to ne baš rado. Da sad ne idemo u detalje, znamo već što se dogodilo - zatvorilo se sve, došao je novi virus o kojem nitko nije imao pojma što je ni kakav je, a životi su nam se, i to bez pretjerivanja, preko noći preokrenuli naopačke.

I sad takvi jadni, zatvoreni po kućama, s nemogućnošću da uopće izađemo izvan grada/općine, ovisi tko se gdje zatekao, osim uz poseban nalog, sa zatvorenim apsolutno svim ugostiteljskim objektima, kod kuće smo počeli postajati jako dobri, a neki čak i izvrsni, amaterski kuhari i slastičari.

Svakako je pomogla činjenica što su profesionalni kuhari i slastičari preko društvenih mreža počeli dijeliti neke od svojih najdražih recepata, pa je Robert Hromalić iz Le Kolača podijelio recept za američki klasik - brownie. Izvana hrskav, unutra sočan, s komadićima čokolade i oraha, ovaj brownie nam se savršeno slaže s kuglicom sladoleda od vanilije ili lješnjaka.

Sastojci koji vam trebaju za pripremu su tamna čokolada, maslac, kristal šećer, jaja, aroma vanilije, glatko brašno, prašak za pecivo, sol, komadići čokolade i sjeckani lješnjaci. Postupak i točne količine sastojaka možete pronaći OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.