Kao što smo ovih dana već pisali, sezona najboljeg voća i povrća je u punom jeku, a brzih i ukusnih recepata za njihovu pripremu nikad dosta. U sezoni obilja voće i povrće možemo konzumirati sirovo, kuhano ili pečeno, no dobro je razmišljati i o budućim sezonama, kada tog obilja neće biti. Iako je neko voće i povrće aktualno i u zimskim mjesecima, većine svježih delicija puno je manje, stoga je ljeti uvijek poželjno - pripremiti zimnice.
Nekoć je ova aktivnost bila obiteljska tradicija, police u smočnicama punile su se slatkim (i slanim) staklenkama, a svaka je obitelj njegovala svoje recepture za džemove, ukiseljene salate ili ajvare, pa se tako već po okusu moglo prepoznati čija je zimnica.
U sezoni smo paprike, rajčica, tikvica, patlidžana, cikle, kupusa, smokve, šljive, bresaka, marelica, a to je povrće i voće idealan temelj za dobre zimnice, u kojima ćemo uživati u hladnijim danima. U nastavku donosimo provjerene recepte naših čitatelja s kojima nećete pogriješiti. Možete dodati i neki svoj sastojak pa započeti novu obiteljsku tradiciju, a sigurno ništa nije slađe od vlastitih proizvoda u smočnici. Svakako podijelite s nama dojmove!