Bližimo se sredini kolovoza, a iako je svo ljetno voće još uvijek aktualno, pojavom jabuka i šljiva nazire se dolazak jeseni. U smislu slastica, sredinu i kraj kolovoza vežemo uz ukusne, domaće štrudle (savijače) i pite, a bile one pripremane od domaćeg ili već gotovog, kupovnog tijesta, uživamo u njihovoj hrskavosti i voćnim nadjevima.
Brze su i jednostavne za pripremu, a ujedno i dobar način za iskoristiti voće. U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih recepata za ove omiljene slastice, uz dodatke uvijek popularnih štrudli sa sirom ili orasima, a vi slobodno podijelite od kojeg voća najradije pravite pite ili štrudle kao i svoja iskustva u pripremi.
Ovdje se nalazi i recept za vučeno tijesto, no ako za njega nemate vremena, možete ga zamijeniti i kupovnim. Štrudla od borovnica jedna je od omiljenih. Evo recepta.
Recept za klasičnu i omiljenu štrudlu s jabukama i dodatkom puding kreme od vanilije. Recept pogledajte ovdje.
Odlična kombinacija ovog voća koje je zajedno u sezoni, a sočna i jednostavna za pripremu. Recept pogledajte ovdje.
Još jedan klasik s borovnicama, a ovaj put je nadjev obogaćen pudingom od vanilije. Kombinacija koju vrijedi isprobati, evo recepta.
Tradicionalna i uvijek popularna štrudla s nadjevom od oraha, jednostavna za pripremu, prema receptu naše čitateljice koji možete pronaći ovdje.
Klasično dobar način za pripremu šljiva kada im je sezona, jednostavno zamijesite tijesto s maslacem, ohladite, razvaljajte i napunite začinjenim šljivama. Evo recepta.
Još jedan uvijek omiljen i popularan klasik, pita od jabuka pripremljena od prhkog tijesta i nadjeva od jabuka. Osim u sezoni, može se pripremati tijekom cijele godine, sočna je, zasitna, a glasi i kao jedan od najjeftinijih kolača za izradu.
Još jedan tradicionalni recept za ovu slatku kombinaciju sira, grožđica i griza. Gotova je u manje od sat vremena, a najbolje ju je jesti toplu i posipanu šećerom. Recept je ovdje.
Iako je sezona višanja završila, uvijek možete koristiti i one zamrznute, ali i višnje iz kompota. Isprobajte ili se ponovno počastite ovom izvrsnom kombinacijom, evo recepta naše čitateljice.
Recept s gotovim lisnatim tijestom, a za ljubitelje višanja ovo je uvijek poželjna slastica. Priprema se svega 20 minuta, a peče se pola sata. Evo recepta.
Za sve ljubitelje višanja i čokolade, nepogrešive kombinacije. Za ovu se štrudlu koriste višnje iz kompota, a priprema je brza i jednostavna i super izbor za svako doba godine. Recept pronađite ovdje.