Izraelac vodi skriveni kafić u centru Zagreba, provjerili smo kakav je

Foto: Hana Kajari/Index

LJETO nam službeno dolazi za oko 60 dana, odnosno dva mjeseca, a mi smo se ove godine na vrijeme krenuli pripremati za toplije dane i traženje lokacija za ispijanje kava i srodnih napitaka po Zagrebu. Za sve koji vole biti u centru grada, ali u isto vrijeme imati malo mira od silne vreve, ovo dvorište kod Gundulićeve sigurno će im se svidjeti. Iako će nas neki hejtati zbog ovog - vrlo je instagramično, pa je prilično zahvalno za okidanje fotografija, ali i snimanje.

Na mjestu nekadašnjeg kafića Henrik već je neko vrijeme Figa Garden, kafić i brunch bar koji je dobio ime prema smokvi koja raste u istom dvorištu, a koji drži Izraelac Ofek Aviv. Recenzije na Googleu su im vrlo dobre i ovog trena je ocjena 4.8, s 472 recenzije gostiju.

"Oaza mira u centru Zagreba, bez buke automobila iako se nalazite između dva Zelena vala", "Jako slatko mjesto s prefino kavom", "Vrlo ugodno mjesto koje zrači totalnom pozitivom", "Drugačiji kafić u centru koji je prepun kafića na istu foru", stoji u nekim recenzijama.

Figa Garden

Figa Garden ima super vanjsku terasu koja je savršena za tople ljetne dane. Mi smo ih posjetili nedavno, jedan ponedjeljak kasno poslijepodne i bilo je prilično puno ljudi, mješavina domaćih i stranaca.

@index.hr Tijekom vrućih dana koji nas očekuju Figa Garden je idealno mjesto za osvježenje. #figagarden #zagreb #food #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #lifestyle #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Točna adresa na kojoj se Figa Garden nalazi je Gundulićeva 39, a otvoreni su od ponedjeljka do četvrtka od 9 ujutro do 11 navečer, petkom od 9 ujutro do pola 12 navečer, subotom od 10 ujutro do pola 12 navečer, a nedjeljom od 10 ujutro do 4 popodne.

Njihov cjenik (jelovnik) nije prevelik, fokusiran je na koktele, kave, zanimljive čajeve te manji izbor kolača i sendviča. Imaju i inače nama jako drag Buzdovanov cider, od domaćih craft piva Medvedgradovu Gričku vješticu, Zmajsko Therapy, te Brlogove Neposlušnu i Plavušu, a cijene su u prosjeku 4 eura.

Kave koštaju od 1.90 eura za espresso do 2.40 eura za kavu s mlijekom. Imaju i chai latte za 3.50 eura, black moon latte ("kava" od crnog sezama, s mlijekom) također za 3.50 eura, a zimi i sahlab, slatki mliječni puding koji se priprema s dodacima poput cimeta, kokosa i ružine vodice, po istoj cijeni.

Kako smo već istaknuli, Figa Garden je mjesto koje puno pažnje pridaje izboru pića, a lista jela je kratka, i važno za napomenuti - bezglutenska. Od slanih jela tu su sendvič s lososom i avokadom (8 eura), sendvič s pršutom i sirom (8 eura), sendvič s falafelom (7 eura) i quiche (5 eura). Od slatkih, u ponudi su kolač od banane i lješnjaka, jaffa kolač i kolač od pistacije i bijele čokolade, svi po 4 eura, te klasični cookie za 2 eura po komadu.

Što smo probali

Nas su privukla njihova egzotičnija pića pa smo se odlučili za sljedeća dva: Tel Aviv Iced Coffee (postoje i verzije s karamelom, vanilijom ili lješnjakom), zanimljivi frape na foru ledene kave i ledeni Matcha latte koji je bio top, nimalo gorak, kao što matcha na nekim drugim mjestima zna biti. Ova pića stoje 2.50 do 3.50 eura.

>> Saznali smo sve o matchi, zelenom prahu koji je poharao društvene mreže i kafiće

Bio je to jedan od onih neuobičajeno vrućih dana u Zagrebu pa nismo bili previše gladni, ali željeli smo probati nešto lagano i nešto slatko. Losos avokado sendvič se poslužuje s maslinama i kiselim krastavcima sa strane. Sendvič je u burger pecivu s lososom, avokadom, ciklom i salatom i super je za doručak uz kavu.

Drugo, nešto slatko. Banana kolač koji smo probali u Figi nabavljaju od poznatog dućana bezglutenskih kruhova, slastica i peciva - Kate Gluten Free. Moramo priznati da je prilično sladak i ima okus poput Bananka. Za vruće dane koji nas očekuju, Figa Garden nam je još jedno idealno mjesto na listi za osvježiti se.

>> Zagrebački kafić u ponudi ima kavu s oblakom, košta 4.90 eura. Probali smo

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.