LEDENI vjetar je sad već kultni kolač od kora od bjelanjaka, kreme od žumanjaka, tučenog slatkog vrhnja i voća, najčešće kivija, jagoda i banana zbog boje, ali i kiselosti.
Za ovaj s fotografije koji je napravio naš čitatelj Robert bit će vam potrebna jaja, šećer, jabučni ocat, mlijeko, maslac, vrhnje za šlag i voće po izboru. Stvarno malo sastojaka koji su lako dostupni, a dovoljni za napraviti ovaj slavni kolač bez kojeg nema ni jedne zabave ni proslave.
Za koru od bjelanjaka bjelanjke izmiksajte na pola, dodajte šećer te žlicu jabučnog octa i sve skupa sjedinite dok ne dobijete čvrsti snijeg. Smjesu rasporedite po protvanu i stavite peći na 150°C sat vremena. Kora treba poprimiti nježno žućkastu boju, a kad je gotova prerežite je na tri dijela.
Za kremu žumanjke izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno, vanilin šećer i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha pa dodajte smjesu i lagano ukuhati dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte maslac. Slatko vrhnje izradite u šlag.
Slažite koru, žutu kremu, voće pa šlag. Eto, to je cijela mudrost, a cijeli recept možete pronaći na ovom linku.