U duhu zero wastea: Neispucana zrnca kokica ni pod razno ne bacajte

Foto: Shutterstock

ČINI SE da ne postoji magična postavka na mikrovalnim pećnicama kako bi se kokice savršeno ispekle - ponekad je samo 30 sekundi dovoljno da se savršeno ispečene kokice pretvore u zagorjele. Osim toga, u vrećici često ostane hrpa neispucanih zrna kokica koja se na kraju samo bace.

Srećom, postoji jednostavan trik kako da ih izvučete i ponovno iskoristite. Nakon što ste svoju vrećicu kokica izvadili iz mikrovalne, otvorite je vrlo malo, tek toliko da zrna kokica koja se nisu ispekla mogu izaći. Stavite zdjelu ispod i protresite vrećicu kako bi sva zrna ispala van. No što s tim zrnima kokica koja se nisu uspjela ispeći? 

Što možete učiniti sa zrnima kokica?

Možda ćete biti u iskušenju da ih bacite u smeće, ali zapravo ih možete iskoristiti - evo i kako. Neispucana zrna kokica stavite u papirnatu vrećicu, sličnu onoj od kupovnih kokica, i presavijte je nekoliko puta kako zrna ne bi ispala van. Vrećicu zatim stavite u mikrovalnu na dvije minute kako bi zrna ispucala.

No neispucana zrna ne morate iskoristiti odmah - jednostavno ih spremite u plastičnu ili staklenu posudu i ostavite ih za neki drugi put, a svaki put kada pečete kokice u mikrovalnoj, višak neispucanih zrna stavite u posudicu i kada ih se skupi dovoljno, ispecite ih.

@jinxvrrji5p Caramel popcorn.#cooking #food #foodtiktok #typ #foryou #popcorn #caramel ♬ champagne season - Troy Ogletree

Ispeći ih možete i na štednjaku, a u tom slučaju možete im dodati i neke začine i dodatke, bilo slane ili slatke. Ako ste ljubitelji slatkih karamela kokica kao iz kina, nakon što ste ih ispekli na štednjaku, otopite 100 g šećera s 50 ml vode, tomu dodajte 15 g maslaca i dobili ste karamelu u koju ćete zatim umiješati kokice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.