Nekoć se ovo povrće serviralo kao glavno jelo, a i danas volimo te recepte

Foto: Shutterstock

U ŠETNJI tržnicom nailazimo na svo sezonsko voće i povrće te ponovno možemo potvrditi - jesen je stvarno bogata sezona. Trenutno su aktualne kupusnjače, a jedna od najpoznatijih je cvjetača, odnosno karfiol. 

<< Imamo listu najjeftinijih jela na žlicu, a volimo ih svake sezone

Ako vam prvo pada na pamet krem juha od karfiola, i ona je neizostavni dio današnje liste uz razna druga zasitna jela od ovog povrća. Cvjetača se nekoć tradicionalno pripremala u seoskim domaćinstvima - manje uobičajena od krumpira ili kupusa, ali itekako korisna namirnica zbog jednostavnosti pripreme i zasitnih jela koja su se od nje pripremala. U vrijeme kada se meso nije jelo svaki dan, povrće poput cvjetače igralo je glavnu ulogu u obrocima. Evo nekih najboljih i najzasitnijih jela. 

1. Fina krem juha od karfiola

Ova juha jedna je od najpopularnijih krem juha i jednostavno se priprema od svježe cvjetače. Idealna za vikend-ručkove, a za nju vam treba oko pola sata. Provjerite recept

2. Pohana cvjetača

Ako niste probali cvjetaču u ovom izdanju - probajte. Ljubitelji pohanog će ju odmah zavoljeti, a vrlo je zasitna, pa će nekima biti dovoljna salata uz nju. Evo jednostavnog recepta

3. Zapečena cvjetača

Ova verzija cvjetače je prava kalorijska bomba iz pećnice, a mi je baš volimo zapečenu u kombinaciji s vrhnjem i sirom. Radimo je prema ovom receptu

4. Musaka od karfiola

Ovo je jelo još jača kalorijska bomba od prethodnog jer se priprema u kombinaciji s mljevenim mesom. I oni koji je ne vole, u ovoj bi je kombinaciji mogli zavoljeti. Isprobajte recept.

5. Složenac od pržene cvjetače s parmezanom i umakom od rajčica

Ovo je jelo vrlo slično složencu s patlidžanom te parmezanom i rajčicama, a cvjetača se odlično uklapa u ovu mediteransku kombinaciju. Može se poslužiti kao malo jači prilog, a i kao glavno jelo. Recept je ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.