DOLASKOM jeseni postajemo spremniji i za malo jača jela od ljetnih, a opet blaža od onih tipičnih za zimu. Ova je sezona bogata raznovrsnim namirnicama, poput bundeva kojih je trenutno pravo obilje, tikvica, krumpira, batata, cikle, kupusa, cvjetače, poriluka, brokule, voća poput jabuka i šljiva, a i gljiva.
U nastavku pogledajte recepte za jela u kojima je najbolje iskoristiti neke od sezonskih namirnica.
Tradicionalno jelo za hladniju sezonu koje je pravi comfort food, a funkcionira i kao ručak i kao večera. Pogledajte recept.
Rižota su uvijek super izbor za brzo gotovo jelo, a u jesenskoj verziji iskoristite obilje gljiva koje mogu i zamijeniti meso. Recept je ovdje.
Pravo je vrijeme za ovu deliciju - brzo su gotove, a možete ih poslužiti uz salatu ili umak po želji. Evo super recepta.
Bila bi prava šteta ne iskoristiti obilje bundeva i tikvi za sva fina jela poput ovog variva s dodatkom ječma i slanutka. Isprobajte recept.
Ljubitelji bundeva napokon su dočekali sezonu ovog comfort fooda - evo recepta za kremastu juhu koju kuhamo svake sezone.
I krumpiru je sezona pa ga treba iskoristiti dok je najbolji, a što nam više paše od ovakvih bogatih jela na žlicu? Evo recepta.