Par savjeta za palačinke koje će vam uvijek ispasti savršeno

Foto: Shutterstock

DANAS obilježavamo Dan palačinki i sigurno ćemo ih ispeći, a kako bi nam ispale što bolje, nekoliko je savjeta kojih se moramo pridržavati. Napraviti palačinke nije teško, no često se zalomi pokoja greška zbog koje nam se palačinke krenu lijepiti za tavicu ili, još gore, smjesa za palačinke bude puna grudica.

Kako biste to izbjegli, slijedite ove savjete i palačinke će vam, garantirano, ispasti savršeno. Kada usvojite ove trikove, isprobajte jedan od ovih odličnih recepata za mekane američke palačinke, a ako preferirate klasične palačinke, ili možda čak i slane, isprobajte jedan od ovih recepata za palačinke na 13 načina.

>> Jeste li znali da postoji matematička formula za savršene palačinke? Evo je

Pripremite suhe sastojke

Bez obzira na to radite li klasične ili američke palačinke, započnite sa suhim sastojcima kao što su brašno, sol, začini (i prašak za pecivo ako radite američke palačinke). Suhe sastojke prvo morate prosijati i dobro promiješati prije nego što dodate mokre sastojke kako bi palačinke ispale sočnije.

Dobro promiješajte da se riješite grudica

Pomiješali ste suhe sastojke i dodali im mokre, no nakon što ih sjedinite i malo promiješate, možda ćete primijetiti grudice. Tada je ključno da smjesu dobro promiješate pjenjačom ili mikserom i grudice će nestati.

U smjesu dodajte otopljeni maslac

Ljudi često poslužuju palačinke s maslacem, posebno američke palačinke, ali dodavanjem otopljenog maslaca u tijesto obogatit ćete okus palačinki, a one će biti sočnije. A ako ste ljubitelji slatkastog okusa, u smjesu palačinki obavezno dodajte i malo ekstrakta vanilije.

Koristite odgovarajuću tavicu

Neprianjajuća tava je izvrsna ako želite da vam se palačinke ne lijepe i da ih lakše okrenete u zraku, no za palačinke je dobra i tava od lijevanog željeza koja se ravnomjerno zagrijava i osigurava da vam palačinke budu ravnomjerno ispečene. 

Ne žurite

Važno je da se tavica dobro zagrije prije nego što krenete peći palačinke, inače vam palačinke neće ispasti dobro. Testirajte tavu tako što ćete malo namočiti ruku, a zatim tavicu poprskati s par kapi vode. Kada kapljice vode počnu cvrčati, vrijeme je da počnete peći palačinke.

>> Kako su zapravo nastale svima nam omiljene palačinke

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.