Postanite koktel-majstor uz ovih 12 jednostavnih recepata

Foto: Shutterstock

IZRADA izvrsnih koktela ne mora uopće biti komplicirana. Zapravo, ova popularna miješana pića mogu se lako napraviti kod kuće i savršena su za impresioniranje gostiju. Donosimo vam 12 koktela koji će omogućiti da pokažete svoje barmenske vještine, čak i ako te barmenske vještine ne postoje. 

Vrč Mojita

Mojito je jedan od najpopularnijih koktela s rumom koji se danas poslužuju diljem svijeta. Ako priređujete ljetnu zabavu, ovaj recept za vrč Mojita će vam sigurno trebati.

Tom Collins

Ovo je jedan jednostavan, rashlađujući koktel s džinom koji se slaže u čaši iz koje se pije. Ima okus poput začinjene pjenušave limunade i opremljen je svime što vam je potrebno da se rashladite tijekom vrućeg dana.

Paloma

Paloma je osvježavajući koktel koji se lako priprema, a sastoji se od kombinacije tekile, soka od limete i soka od grejpa.

Cuba Libre

Cuba Libre je malo složeniji i zavodljiviji nego što sugerira njegova jednostavna receptura. Zahtijeva samo rum, kolu i limetu, no unutar ta tri sastojka krije se sinergija koja ugađa nepcima već više od jednog stoljeća.

Cosmopolitan

Koktel Cosmopolitan prekrasno je crvenkasto-ružičasto piće koje u svom originalnom receptu sadrži votku s okusom limuna, liker od naranče, sok od brusnice i malo limete.

Sparkling Campari Orange

Sparkling Campari Orange je svečani, osvježavajući koktel koji se iznimno lako miješa. Ima izvrstan okus i prekrasno izgleda. Savršen za svaku priliku!

Margarita

Klasična Margarita je jednostavan, citrusni koktel, koji je već više od 40 godina, s dobrim razlogom, jedan od najpopularnijih koktela u Sjevernoj Americi. Kombinirajući okus limete i slatkoću likera od naranče s prepoznatljivom jačinom tekile, ovo je piće kojemu ćete se često vraćati.

Daiquiri

Jednostavno promućkajte rum, šećerni sirup i malo svježeg soka od limete i dobit ćete najsavršeniji citrusni koktel koji možete zamisliti!

Negroni

Negroni je koktel koji se sastoji od jednakih omjera džina, slatkog vermouta i Camparija. Intenzitet gorčine i jednostavna formula pomogli su da ovaj koktel postane omiljen među kućnim i profesionalnim barmenima.

Greyhound

Greyhound je klasik koji se slaže sa samo dva sastojka. Pripremljen od džina ili votke i soka od grejpa, ovaj je koktel jednostavan, a iznimno osvježavajuć - upravo ono što vam treba za vrijeme velikih vrućina ili kad god pijete prije podneva.

Beton

Beton je jednostavna mješavina Becherovke, tonika i kriške limuna. Prvi put se pojavio 1967. godine, a trenutno je prilično popularan na globalnoj barmenskoj sceni.

Enzoni

Enzoni je ukusno i vrlo osvježavajuće piće. Podsjeća na Negroni (koji također sadrži džin i Campari), ali u Enzoniju dobivate fine voćne note bijelog grožđa i ugodnu svježinu limuna.