Provjerili smo kako se kreću cijene bunceka u zagrebačkim mesnicama

Foto: Leona Teodorović/Index

SEZONA bunceka je stigla - ovaj komad mesa koji se često koristi za poboljšanje juha i variva mnogima je i omiljeno samostalno jelo, koje se najčešće poslužuje uz zelje i restani krumpir.

>> Imamo top listu najboljih jela s buncekom, a kuhamo ih za više dana

Radi se o svinjskoj potkoljenici, ukusnom i sočnom komadu mesa koji, ako je sušen, ima dimljeni okus sličan slanini, no od slanine je znatno jeftiniji. Jedva smo dočekali u jelovnik uvrstiti ovaj zimski klasik, pa smo posjetili mesnice na Dolcu i provjerili kako se kreću cijene bunceka.

Od 6 do 9 eura po kilogramu

U jednoj mesnici kilogram dimljenog bunceka košta 6.13 eura, a u drugoj je nešto skuplji i prodaje se po cijeni od 6.90 eura za kilogram.

U dvije smo mesnice kilogram bunceka pronašli po cijeni od 7 eura, u jednoj kilogram dimljenog bunceka košta 8.90 eura, a najskuplji je domaći dimljeni buncek, koji u jednoj mesnici košta 9 eura za kilogram.

Usporedbe radi, kilogram dimljenog sušenog bunceka se u ovo vrijeme prije dvije godine u zagrebačkim mesnicama mogao nabaviti po cijeni od oko 45 kuna po kilogramu, što je oko 6 eura, dok je cijena svježeg tada bila oko 25 kuna po kilogramu, odnosno oko 3.30 eura, o čemu smo pisali ovdje.

Ako kupite buncek, iskoristite ga za jedno od jela koja smo izdvojili ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.