ODUVIJEK su popularni kolači i torte koji imitiraju neki popularni slatkiš - posebno prije dvadesetak godina, kada se sve više slatkiša počelo pojavljivati na tržištu. Malo tko ne zna za čokoladicu Kinder Country - specifična je po mliječno-čokoladnom okusu u kombinaciji s rižom. Zvuči kao dobitna kombinacija i za kolač, slažete li se?
Pronašli smo recept koji je jedno vrijeme bio viralni hit, a radi se o torti koja nevjerojatno podsjeća na ove čokoladice. Idealna je za rođendane i oduševit će i djecu i odrasle. Na njoj nam se posebno sviđa to što izgleda elegantno, pa može poslužiti za različite prigode.
Potrebni sastojci
Torta se sastoji od podloge, kreme i dekoracije.
Za podlogu pripremite:
- tamnu čokoladu
- ekspandirani pir ili rižu
- kokosovo ulje.
Za kremu:
- mascarpone sir
- kondenzirano mlijeko
- vrhnje za šlag
- mljevenu želatinu ili listiće
- hladnu vodu.
Za dekoraciju:
- ekspandirani pir
- Kinder Country čokoladice.
Kako se priprema
Dno okruglog kalupa za tortu obložite papirom za pečenje. Rastopite čokoladu na pari i pomiješajte je s pirom ili rižom i kokosovim uljem pa sve prebacite u kalup i dobro utisnite.
Pripremite želatinu s vodom, dodajte dio kondenziranog mlijeka pa ugrijte u mikrovalnoj pećnici ili na pari dok se želatina ne rastopi. Preostalo kondenzirano mlijeko, mascarpone i vrhnje za šlag izmiksajte. Dodajte rastopljenu želatinu i pomiješajte, a kremu prelijte preko podloge. Za kraj tortu ukrasite komadićima kupovnih čokoladica i ohladite preko noći.
Detaljan recept nalazi se ovdje.