AKO volite čokoladu, onda vas je sigurno barem jednom osvojila kombinacija čokolade i voća. Mi ovaj spoj volimo nazivati “luksuznim”, pa smo se odmah sjetili jednog kolača koji je svaki put dobio same pohvale - a i traženja recepta.
Radi se o kolaču koji spaja tri sloja, a u sva tri se pojavljuje i čokolada - u kremi, biskvitu i kao ganache glazura. Sloj s višnjama kolaču daje kiselkast okus koji se savršeno uklapa s jačinom čokolade.
Žele od višanja:
Čokoladna krema:
Biskvit:
Čokoladna ganache glazura:
Krenite s pripremom želea od višanja. Odmrznutim višnjama dodajte vodu, škrobno brašno i šećer pa pa sve zagrijte u loncu dok se ne zgusne.
Pripremite čokoladnu kremu - zagrijte mlijeko i čokoladu, pa im dodajte umućen prašak za puding i kuhajte dok se ne zgusne. Dok se krema hladi, umutite šlag i spojite ga s kremom.
Spojite sve sastojke za biskvit, pa ga ispecite i podijelite na tri dijela. Sada napravite glazuru - otopite čokoladu pa ju pomiješajte s ugrijanim vrhnjem, ili samo prelijte vrelo vrhnje preko čokolade i miješajte dok se ne istopi. Za kraj, složite kolač redom biskvit - krema - biskvit - žele - biskvit - krema ganache.
Detaljan recept pronađite ovdje.