Savjeti i recepti za izradu savršene čokoladne salame od oblatne

Foto: Shutterstock

AKO nemate iskustva u izradi rolada s oblatnama, prvi put biste mogli naletjeti na pokoji problem. Zato smo zapisali par savjeta iz vlastitog iskustva, a koji su svakome tko se upušta u ovu avanturu dragocjeni. 

Za početak, nemojte vjerovati receptima koji kažu kako će suha oblatna omekšati od nadjeva i tako se dati lijepo zarolati. Neće.

Kako biste si olakšali muku i dobili savršen rezultat, jako je bitna priprema oblatne, a to ćete napraviti na način koji ćemo opisati u nastavku.

Nije teško, samo pažljivo pročitajte

Pripremite si jednu suhu oblatnu i dvije čiste pamučne kuhinjske krpe. Smočite krpe pod vodom pa dobro iscijedite, svom snagom jer krpe trebaju ostati tek vlažne, nikako mokre.

Sada položite jednu krpu na kuhinjsku površinu, na nju položite suhu oblatnu, pa pokrijte drugom vlažnom krpom.

Držite tako 10-ak minuta i vodite brigu da ne radite ovo prije pripreme nadjeva, već oblatne stavite vlažiti kad izvažete i nasjeckate sve sastojke za nadjev - tako ćete taman imati vremena da napravite nadjev koji će biti vruć za mazanje na omekšalu oblatnu.

Ako trebate recepte, imamo dva odlična. Prvi je za čokoladnu oblatnu s keksima, a drugi za čokoladnu oblatnu sa žele bombonima, pa izaberite koja vam se više sviđa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.