Što peći za vikend a da je brzo, jednostavno i fino? Imamo ideje

Foto: Shutterstock

JEDNOSTAVNI biskviti s voćem su nam dragi u svako godišnje doba (zimi je to voće iz kompota), a ovaj vikend planiramo ispeći neki sa svježim voćem - marelice, borovnice ili trešnje? Tek ćemo odlučiti.

Mramorni kolač na čaše

Tko nema vagu, cijeni ovakve recepte, a volimo ih i mi jer su takvi kolači gotovi u tren oka i odlični za pripremu u neopremljenim kuhinjama po moru ili nekoj vikendici u brdima. Ako nećete peći već ovaj vikend, svejedno si spremite ovaj recept jer će vam trebati kad-tad, na ovom linku je.

Žuti kolač s višnjama

Stotine naših čitatelja obožavaju ovaj kolač, pa nema razloga da se i vi ne pridružite. Tako običan, a tako poseban biskvit s višnjama iz kompota, a danas možda svježim trešnjama, pa i kojom jagodom. Recept je ovdje.

Sočni banana bread

Izmiksa se za čas, još je bolji drugi dan, a cijela će vam kuća mirisati po bananama. Recept je na ovom linku, a vi slobodno dodajte šaku voća po izboru odozgora po biskvitu prije pečenja. Ako ne želite oblik kruha, izlijte smjesu u klasični lim za pečenje i dobit ćete kolač koji se reže na kocke.

Žuti kolač s borovnicama

Slatke borovnice ljeti su nam obavezan međuobrok svaki dan, ali divno funkcioniraju i u kolačima, jer pečenjem postaju još slađe. Osim što ih rado ubacujemo u torte od sira i kreme od jogurta, volimo ih dodati i u najobičnije biskvite, baš poput ovog. Na ovom linku je recept.

Kuglof s višnjama

Kuglof u bilo kojem izdanju nikad nećemo odbiti, a ovaj s višnjama nam je super izbor jer po receptu idu višnje iz kompota. Ali, s obzirom na to da je lipanj i šteta je ne koristiti svježe voće, odličan odabir su trešnje - bit će dovoljna šaka onih koje su malo mekše, s dna vrećice. Recept je ovdje.

Muffini s komadićima jabuke

Ovi muffini se mogu napraviti u kombinaciji s bilo kojim voćem, a nama je jako draga kombinacija s jabukama. Odlična je stvar što možete iskoristiti one jabuke koje vam više nisu toliko privlačne za jelo jer su stajanjem izgubile resku teksturu. Recept možete pronaći na ovom linku.