DANAS je pokladni utorak, dan koji se tradicionalno obilježava uoči početka korizme, a često je povezan s raznim zabavama, maskama i obiljem hrane jer je to posljednji dan kada se može uživati u obilnijim jelima prije početka posta. Uz to, danas se obilježava i Svjetski dan palačinki, što je savršeno usklađeno s običajem uživanja u slasnim delicijama prije korizme, razdoblja u kojemu će se neki odreći slatkog.
Svjetski dan palačinki slavi se upravo na pokladni utorak, a ideja o pripremi palačinki baš na ovaj dan vjerojatno je nastala iz želje da se potroše svi "zabranjeni" sastojci (masti, jaja...) prije početka korizmenog posta, što je još jedan razlog zašto su palačinke postale ključni dio ovog dana. Bilo da volite one tanke ili debele, proslavite ovaj dan jednim od ovih recepata za palačinke.
Standardni recept za palačinke za koji je najvažnije umutiti smjesu bez grudica i peći u dobro ugrijanoj tavi. Žutu boju palačinki dobit ćete od domaćih jaja, a cijeli recept pronađite ovdje.
Ako još niste probali pripremiti američke palačinke, ovdje je recept za mekane palačinke koje ćete obožavati. Pripremite ih kao ukusan doručak, međuobrok ili večeru i oduševite sve ukućane.
Započnite jutro ili završite dan ovim slatkim čokoladnim palačinkama, idealnima za čokoljupce. Prelijte ih preljevom po želji i ukrasite bobičastim voćem, a cijeli recept pronađite ovdje.
Klasične palačinke na ne tako klasičan način. Poigrajte se uzorcima i nadjevima, pustite mašti na volju i uljepšajte si dan. Cijeli recept i savjete kako ih napraviti pronađite ovdje.