Restorani u Londonu uvode pravilo minimalne potrošnje po osobi, ovo je razlog

Foto: Shutterstock

ZABRINUTI zbog rastućih troškova, otkazivanja rezervacija u zadnji tren ili gostiju koji se i ne pojave, neki vrhunski britanski restorani traže od posjetitelja da se obvežu potrošiti minimalni iznos po osobi kad dođu u restoran.

Minimalna potrošnja postala je vijest kada je londonski restoran Gymkhana s dvije Michelinove zvjezdice objavio da će svaki gost morati potrošiti barem 100 funti (oko 121 €) za večeru, piše Euro News.

No, Gymkhana nije jedini takav restoran. I drugi restorani diljem Londona zahtijevaju od gostiju da pristanu na minimalnu potrošnju prilikom dolaska. Indijski restoran Chutney Mary traži minimalnu potrošnju od 60 funti (73 €), dok restoran Hutong traži 80 funti (97 €). Najskuplji zahtjev za minimalnu potrošnju u Londonu je sushi restoran Araki, koji zahtijeva potrošnju od barem 300 funti (364 €) po osobi.

Polog za rezervaciju

Uz minimalnu potrošnju, sve više restorana traži i pologe prije rezervacija. Nije neuobičajeno se u Londonu, kao i u drugim većim britanskim gradovima, mora platiti barem 20 funti (24 €) po osobi kako bi se moglo rezervirati mjesto u restoranu.

Koji je razlog za ove mjere? Iz restorana Gymkhana kažu da je to ponajviše zbog otkazivanja rezervacija i nepojavljivanja gostiju, a u razgovoru za Financial Times iz restorana su objasnili da su, nakon što su dobili dvije Michelinove zvjezdice, njihovu web stranicu preplavili "veliki broj botova i web stranica za preprodaju rezervacija".

Osim botova, restorani su također umorni od trenda u kojem ljudi unaprijed rezerviraju više potencijalnih restorana u kojima bi voljeli večerati, samo da bi na kraju posjetili jedan od njih ili čak nijedan. A ako se ni ne pojave, restorani su na gubitku.

Minimalna potrošnja po osobi mogla bi biti dobar način za vrhunske restorane u velikim gradovima da osiguraju stabilan prihod. No, to ne bi smjelo postati široko rasprostranjen trend.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.