SREDINA je kolovoza, traje novi tjedan visokih temperatura i sigurni smo da se svaki dan pitate - a što danas za ručak? Dugotrajno kuhanje ili paljenje pećnice nije poželjna opcija, pa smo odlučili napraviti još jednu listu stvarno brzih i jednostavnih jela, za koje smo sigurni da ih većina voli, a olakšat će vam tjedne planove s kuhanjem i pripremom hrane.
Apsolutni klasik, vrlo zasitno i kompletno jelo, a definitivno se i najbrže priprema. Skuhajte tjesteninu, umiješajte sastojke i prelijte ih preko tjestenine - i mali savjet, uvijek je jedite dok je još topla, dok se umak još nije sasvim upio. Evo recepta.
Zdrava i zasitna kombinacija za koju ćete trebati samo na tavi ispeći piletinu, no znamo da za to ne treba puno vremena. Sastojke birajte po želji, a ovom jelu poseban okus daje dodatak maslina. Recept je ovdje.
Poznato je da su njoki super izbor kad nemamo baš puno vremena za pripremu obroka, a ovi su s umakom od nepogrešive kombinacije rajčice i sira. Recept pronađite ovdje.
Faširano meso odličan je izbor za ljeto, kada ga možemo kombinirati i s običnom salatom, bez pripreme krumpira. Ako vam se ne da peći faširance na tavi s uljem, možete ih ispeći i u pećnici, ne treba im dugo, a jednako su ukusni i sočni. Evo recepta.
Kremasta tjestenina u umaku od češnjaka i parmezana, spremna u pola sata. Evo recepta.
Ova je tjestenina spremna za svega 15 minuta, a sve što trebate je brzinski popržiti povrće i slaninu dok se tjestenina kuha. Pogledajte recept ovdje.
Jako jednostavno jelo za koje ćete trebati skuhati tjesteninu, popržiti luk, a na kraju naribati sir kako bi se u vrućoj tjestenini otopio. Evo odličnog recepta.
Ovo toskansko jelo jako je jednostavno i brzo za pripremu, a glavni sastojci su rajčica, češnjak, maslinovo ulje i parmezan. Juhu poslužite uz natrgani suhi kruh ili prepečenac, pravi izbor za ljetne dane. Recept je ovdje.
Još jedna ideja za ručak ili večeru, u ovom receptu pronađite savjete kako skuhati savršenu palentu, a uz nju možete popržiti gljive ili luk sa slaninom pa sve servirati uz nekoliko žlica vrhnja. Starinski, a jako ukusan i zasitan recept.
Pohano meso ili povrće većina nas voli, a za ovu verziju samo trebate nabaviti zelene rajčice, koje su idealne za pohanje zbog svoje čvrste teksture. Obrok je gotov za samo 15 minuta, a uz njega pripremite omiljenu salatu. Detaljne upute su u receptu.
Ovaj jednostavni obrok uz malo svježih začina, poput bosiljka ili peršina, možete dovesti na nivo zaista ukusnog ručka. Umak pripremite dok se tjestenina kuha, a u trenu ćete imati kuhano jelo. Evo recepta.
Mnogima omiljena salata koju kod kuće možete pripremiti za desetak minuta. Od glavnih sastojaka bit će vam potrebne rajčice, krastavac, luk i feta sir. Pravo osvježenje za ljeto, recept je ovdje.