U centru Zagreba otvara se novi azijski restoran, nudit će dim sum i robata grill

Foto: Facebook/Torikaya

AZIJSKI restoran Kiyomi u centru Zagreba službeno se otvara u utorak, prema Facebook objavi restoratera i chefa Vida Nikolića, čiji je ovo novi projekt, a vodi ga s kolegom Davorom Bienenfeldom. Kiyomi se smatra najambicioznijim otvorenjem u Zagrebu zadnjih godina, piše Kult Plave Kamenice

Inače, Bienenfeld i Nikolić vode popularna mjesta u gradu koja se baziraju na asian fusion kuhinji - Torikayu, Izakayu i Tori Street Food. Bienenfeldov prvi ovakav poduhvat bio je Binomoto, a njihova je suradnja počela s restoranom i barom Time, otkada se njihove karijere isprepliću i međusobno nadopunjuju, zadnjih desetak godina. 

Dim sum i robata na jelovniku

Kako smo već ranije pisali, Kiyomi je predviđen kao panazijski restoran koji će nuditi dim sum i robatu, japanski roštilj na drveni ugljen. Osim toga, na meniju će nuditi sushi, tempuru, salate i selekciju autentičnih azijskih klasika. Kako najavljuju vlasnici, ne ciljaju na luksuznu hranu visokih cijena, naprotiv, cijene će biti pristupačne, a kako restoran prima 85 gostiju, cilj im je da uvijek bude pun - i za ručak i za večeru, što se može postići pristupačnim cijenama.

Kiyomi se već nekoliko puta najavljivalo, a ugostiteljski je dvojac na prošlogodišnjem Adventu predstavio dim sum ponudu novog restorana. Da podsjetimo, dim sum su zalogaji kuhani na pari, pečeni ili prženi - pripremljeni da se jedu uz čaj. Porcija obično ima tri do četiri komada, što olakšava dijeljenje. Tradicionalno su to dumplingsi sa škampima, svinjski siu mai ili peciva sa svinjetinom kuhana na pari.

Uz restoran otvara se i bar

Najavljuju i da će vinska lista imati najpristupačnije cijene u strogom centru Zagreba, dok je za kartu koktela zaslužan Ivan Leko, inače vlasnik Express bara u Petrinjskoj, a njegovi se kokteli smatraju najinovativnijima u Zagrebu. 

Poznato je kako su chef Nikolić i njegov tim tijekom proljeća i ljeta bili u svakodnevnom uvježbavanju menija Kiyomija, a Nikolić je čak prvi dio godine proveo u Aziji, gdje je pohađao dodatne edukacije i izučavao kulinarske tehnike i recepture raznih azijskih kuhinja. 

Uz Kiyomi, u planu je i otvorenje bara Yakuza (planirano za jesen), a sve se nalazi u atriju Zagrebačkog kazališta mladih, u prostranom dvoetažnom prostoru, ulaz do Theatriuma Filipa Horvata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.