U Hell's Kitchenu gostovao Igor Gudac, chef u čijem bistrou jede cijeli Zagreb

Foto: RTL

NAKON Hell's Kitchenove večere u kojoj su crveni opet odnijeli pobjedu, ali i dobili novog člana jer je Marjana prešla iz plavog u crveni tim, sinoć su kandidati bili u iščekivanju novog izazova u kojem im je Marjana pokazala kako se snalazi u kuhinji. Sinoć je na redu bio izazov pripreme vegetarijanskih jela, točnije predjela, glavnog jela i deserta, a u sva tri slijeda timovi su morali ukomponirati jednu zadanu namirnicu.

Jela su spremali za Toma Gretića, ali i gostujućeg chefa. Poznati zagrebački chef i ugostitelj Igor Gudac u sinoćnjoj se epizodi pridružio Gretiću i s njim obilazio kuhinje, davao kandidatima sugestije te u konačnici i ocjenjivao jela.

"Ja očekujem puno. Baš puno", rekao je chef Gudac već na predstavljanju izazova, a bio jednako zahtjevan, ako ne čak i zahtjevniji od chefa Gretića. "Nemojte više raditi ovakve tanjure, ja sam živčan sad. Uzrujan sam zato što niste poštovali namirnicu", kritizirao je neke kandidate.

>> Kandidati u Hell's Kitchenu iznenađeni Gretićevom odlukom: "To uopće nije fer"

Igor Gudac i Hell's Kitchenov kandidat Domagoj

Tko je Igor Gudac?

Igor Gudac je zagrebački chef originalno iz Gorskog kotara, najpoznatiji po svom projektu Broom44, vječno krcatom brunch bistrou na zagrebačkom Dolcu, koji je prošlo ljeto dobio i mlađu sestru. Proof33 je mala nesvakidašnja pekarnica u Ilici koju je Gudac otvorio s Ivanom Markovićem i Janjom Benić, gastroblogericom čija je ljubav prerasla u posao, prvenstveno zahvaljujući njenim megapopularnim krafnama.

>> Njihove smo krafne prije dvije godine morali rezervirati, a sad su još traženije

Iza Igora Gudca je dvadeset godina rada u kuhinji, a chefa s hrvatske scene kojeg izuzetno cijeni, uz Gretića, ističe i Dinu Galvagna. Prije no što je uplivao u poduzetničke vode i svoje trenutno vrlo uspješne projekte, jedan od restorana u kojima je radio, a koji mnogi pamte je nekad popularni zagrebački Duck Fast Bistro, koji se zatvorio prije više od pet godina.