PLACe market, poznati street food događaj u Hrvatskoj, vraća se u svom blagdanskom izdanju koje će se održati dva petka zaredom, 6. i 13. prosinca, na zagrebačkom Dolcu. Od 18 sati pa sve do ponoći posjetitelji će moći uživati u vrhunskim specijalitetima, glazbi i atmosferi, a osim stalnih sudionika predstavit će se i drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom Dubravkin put.
PLACe market, projekt nacionalne revitalizacije tržnica, već dvije godine okuplja neke od najboljih domaćih ugostitelja i chefova te je postao omiljena gastro destinacija za građane i turiste. Ove zime osim stalnih sudionika blagdansko izdanje dovodi i Dubravkin put, koji na Dolcu sa svojim chefom Tiborom Valinčićem gostuje 13. prosinca, kao i chefove Melkiora Bašića 6. prosinca te chefa Roka Nikolića 13. prosinca.
Pigeria Gudin će oba petka uveseljavati Zagrepčane svojom ponudom raznih jela od svinjetine, a prvi petak ponovo dolazi i splitski Artičok na čelu sa chefom Stipom Šušnjarom, donoseći dašak mediteranskog štiha u srce Zagreba svojim ribljim kobajama i fritulama od bakalara.
U petak ćete moći uživati i u rižotu od pivca chefa Melkiora Bašića, Cubano sendviču s 12 sati mariniranim mesom na štandu Cubania, Bao bunsima od pašticade i brudetu od hobotnice iz Dante tapas bara, pohanoj sarmi s pogačom, premium quicheu s brijem i gljivama, slatkim božićnim palačinkama Darling&Shegrtsa, raznim tjesteninama iz ponude Al Dentea, kao i odležanim steakovima sa štanda Meat the King.
Bit će tu i crni rižot i gulaš od divljači te babke chefa Vedrana Stojanca, a Thai Thai priprema aromatičnu Tom Yum juhu s kozicama i čilijem. Osim njihovog već tradicionalnog Pad Thaija, tu su i proljetne rolice s bananom i Nutellom, a SOHO sushi dolazi sa slatkim i slanim gyozama, kozicama u tempuri, blagdanskom sushi rolicom, ali i toplim sakeom. Amelie je zadužen za sve slatko, a za vruće koktele, kuhano vino i sve ostalo zadužen je PLACe market centralni bar.