VIDEO Za sve one koji se ne usude razvlačiti domaće kore za pite

Foto: Shutterstock

NE morate se bojati razvlačenja domaćih kora za pite jer imamo odličan recept i pripremu objašnjenu korak po korak. Recept možete pronaći na ovom linku, a u nastavku su koraci pripreme s videom.

1. Zamijesite glatko tijesto

U zdjeli srednje veličine kuhačom sjedinite sve sastojke, pa ručno umijesite glatko, mekano i elastično tijesto. Manju zdjelicu premažite uljem i u nju stavite tijesto. Prekrijte zdjelicu plastičnom folijom i ostavite da odmara najmanje 30 minuta. 

U ovom trenutku, prije stavljanja u nauljenu zdjelicu, tijesto možete razdijeliti u više dijelova, u slučaju da želite razvlačiti manje "plahte" tijesta, odnosno kore.

2. Razvaljajte

Svaku lopticu (ili jednu veliku loptu) malo razvaljajte i nauljite. Stavite na tanjur, prekrijte prozirnom folijom i ostavite još pola sata da se odmaraju.

@myfoodmychoiceanita Domaća pita sa sirom🥰#domacepite #fy #foryou #fyp #myfoodmychoice ♬ original sound - Anita Jurić (Zeba)

3. Razvucite

Sada stavite razvaljane, nauljene i odmorene loptice, jednu po jednu, na nauljenu radnu površinu, najbolje silikonsku za valjanje tijesta, i počnite pažljivo razvlačiti na sve strane.

4. Napunite

Punite nadjevom po želji, zamotajte i stavite u nauljen lim za pečenje. Pecite dok ne postanu zlatne, uzmite hladni jogurt iz hladnjaka i onda navalite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.