PRIJE dvije godine pisali smo o Špek Baru, mjestu s delicijama iz srca Slavonije, koje je u travnju 2022. otvoreno u zagrebačkoj Radićevoj ulici. Njihova je ideja bila turistima ponuditi najbolje od slavonske kuhinje, no nakon manje od dvije godine zatvorili su svoja vrata.
Točnije, zatvoreni su već nekoliko mjeseci, a čini se da turisti u glavnoj zagrebačkoj turističkoj ulici ipak nisu bili oduševljeni slavonskim specijalitetima. Sada je na ovom mjestu otvoren vinski bar Chep.
Netom nakon otvorenja ovog lokala posjetio ga je naš Zvonko Alač, koji nije bio oduševljen viđenim. Mjesto je bilo prazno, a jedino pozitivno što je istaknuo bile su dvije domaće rakije - šljivovica i viljamovka - i ljubaznost konobara. Ovdje pročitajte što je napisao.
>> Butković za siromašne: Bili smo u novom Špek baru. Ništa od svinjskog spektakla
U ponudi su imali plate, tri male i tri velike, a naš je novinar naručio najskuplju Namigušu za tadašnjih 100 kuna, koja se sastojala od sira, slanine, kobasice, kulenove seke i pečenice. Špek bar nudio je još dvije vrste sendviča i tri priloga - masline, kisele krastavce i čvarkušu.