Znate što može popraviti svaki kišni dan? Burek! Ovaj put kod Ive

Foto: Index

PITERIJA IVO u zagrebačkom Cvjetnom naselju jedna je od onih na popisu najboljih u gradu, i čuli smo sto puta da moramo otići tamo. Dočekao nas je red koji se kretao vrlo brzo, no ispred ovog plavog lokala često je tako, kažu oni koji Ivu posjećuju jako često. Burek i pite motaju se na licu mjesta, pa ako vas zanima, možete zaviriti kroz stakleni izlog i vidjeti kako ih rade. Inače, piterija je otvorena svaki dan osim nedjelje, i to od ponedjeljka do petka od 7 do 15, a subotom od 7 do 13 sati.

Hvale ih

Pogledali smo što kažu kupci, a u nastavku su neki od komentara.

"Ovo je najbolji burek koji sam ikad probao! I pojedem ga svaki put kad sam u blizini! A najbolje od svega je što ne volim bureke (osim ovog)", kaže Ivor, a ništa manje zadovoljan nije ni David: "Šetao sam skoro 5 kilometara da ga probam. I mogu reći da se isplatilo. Jedan od najboljih bureka koji sam probao."

Slično mišljenje dijeli i Robert: "Najbolje pite u gradu i šire. I burek, i sirnica i zeljanica." Među silnim peticama na recenzijama, nađe se i pokoja četvorka uz opis "jako dobro", što i dalje ne zvuči nimalo loše.

Burek, pite, kifle

U ponudi kod Ive možete naći burek s junetinom (18 kn), sirnicu (16 kn), krumpirušu (16 kn), zeljanicu (18 kn) i kako je oni zovu - miješanu pitu s krumpirom i svinjskim butom (19 kn). Kiflu sa sezamom platit ćete 2 kune, a sa šunkom tek kunu više.

Burek i pite ovdje su motane, a ne slagane, pa bi se zato mogle manje svidjeti onima koji vole ove druge. Kako je nama bilo kod Ive? Nimalo loše, no ipak nismo toliko impresionirani da bismo napustili svoje dosadašnje favorite. Hoćemo li se vratiti kod Ive? Hoćemo.

Imamo par dragih mjesta po gradu

Ako niste raspoloženi za posjet Cvjetnom naselju, uvijek možete pojesti burek na Dolcu (pročitajte OVDJE kakav nam je bio njihov burek od sira sa šećerom), na Kvatriću gdje obožavamo mini pite (koja nam je trenutno najdraža, saznajte OVDJE), na Trešnjevci gdje smo jedno jutro pojeli odličan, još kipući burek (OVDJE su detalji) ili na Utrine gdje je poznati Pita Cut, a što smo sve tamo probali možete pročitati OVDJE.

U anketi nam recite jeste li ikad jeli burek ili pite u piteriji Ivo i kako vam se svidjelo.