Pravo vrijeme za promjenu pseće hrane

Foto: Shutterstock

VLASNICI pasa trude se svojim ljubimcima pružiti najbolju moguću prehranu.

No, pored svih mogućnosti danas, može biti jako teško napraviti izbor. Važno je da znate da po pitanju hrane ne postoji jedan specifičan brend ili formula, koja je najbolja za pse, jer svaki pas je individua s posebnim potrebama. Drugim riječima, što bi moglo biti dobro za jednog psa, za drugog može biti vrlo loše. Pa čak i ako ste izabrali najskuplju i najkvalitetniju hranu, provjerite da ona u potpunosti odgovara vašem psu. Ako primijetite bilo koji od ovih znakova, vrijeme je da potražite neku drugu opciju.
 
1. Povraćanje i problemi s probavom
 
Najočitiji znak da prehrana ne sjeda najbolje našim ljubimcima su kronično povraćanje i/ili proljev, što može dovesti do različitih dodatnih problema. Možda ste i primijetili da vaš pas sve češće jede travu i neke druge biljke, čime si zapravo pokušava olakšati želučane tegobe, koje možda nisu popraćene gore opisanim stvarima. Kako god bilo, kontaktirajte veterinara što prije.
 
2. Pretjerani svrbež
 
Jedan od najčešćih znakova alergije kod pasa je suha koža i svrbež. Psi mogu biti alergični na bilo što pa i hranu.

3. Teško održavanje zdrave težine
 
Održavanje zdrave tjelesne težine važan je uvjet dugog i sretnog života vašeg ljubimca. Neki psi tako će prebrzo nakupiti višak kilograma, a njihovi vlasnici neće biti u mogućnosti skinuti ih. Drugi možda neće biti u mogućnosti dobiti potrebne kilograme. Ako imate problema s kontroliranjem pseće težine, promjene u prehrani mogu biti itekako korisne.
 
4. Nezainteresiranost
 
Ako primijetite da je vaš ljubimac postao letargičan, to bi moglo značiti da on ne dobiva dovoljno energije iz svojih obroka.
 
5. Promjene na dlaci
 
Još jedan znak loše prehrane svakako je i loša kvaliteta krznenog kaputa psa, odnosno suha dlaka bez sjaja, koju ne mora nužno pratiti jak svrbež. Ako ste primijetili takve promjene, pokušajte s promjenom hrane.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.