Čudesno preživljavanje bez posljedica: Čelična šipka probila mu mozak

LIJEČNICI iz brazilske bolnice u Rio de Janeiru izvijestili su da je građevinski radnik, kojem je ove srijede lubanju probila šipka dužine 1,8 metara, dobro i najvjerojatnije neće imati trajnih posljedica.

Luiz Alexandre Essinger, šef bolnice Miguel Couto, ispričao je da su liječnici uspješno uklonili šipku iz lubanje 24-godišnjeg Eduarda Leitea nakon operacije od pet sati: "Odveden je u operacijsku salu, pregledan mu je mozak i kirurg je cijev odlučio izvući odnaprijed, u istom smjeru u kojem je i probila glavu".

Leite je bio pri svijesti kad je stigao u bolnicu te im ispričao kako se to dogodilo, a i poslije operacije ostao je krajnje lucidan: "I danas mu je dobro, kaže da ga malo boli. Pravo je čudo da je ovo preživio", dodao je liječnik.

Šipka je na glavu radnika pala s petog kata, prošla kroz njegovu zaštitnu kacigu i kroz stražnji dio lubanje probila van između očiju, prenosi Daily Mail.

"Rekli su mi da je u kolima hitne pomoći sam pridržavao šipku. Kad su stigli u bolnicu rekao je liječnicima da ništa ne osjeća, nikakvu bol, ništa. To je nevjerojatno", ispričala je Leiteova supruga Regina.

Šef neurokirurgije Ruy Monteiro zaključio je da je Leite za samo nekoliko centimetara izbjegao gubitak oka i paralizu čitave lijeve strane svog tijela. Šipka je probila dio mozga koji nema nikakvu važniju funkciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.