ISTRAŽIVANJA su pokazala da sastojci raznih vrsta chili papričica mogu smanjiti visok krvni tlak i razinu kolesterola u krvi, prenosi Daily Mail.
Autor studije, dr. Zhen-Yu Chen, izjavio je: "Naše je istraživanje proširilo znanje o načinu na koji supstance u chili papričicama poboljšavaju zdravlje srca. Sad imamo jasniju sliku o njihovim utjecajima na gene i druge mehanizme koji utječu na kolesterol i zdravlje krvnih žila. Ovo je jedno od prvih istraživanja koje je pružilo te informacije".
"Zaključili smo da su kapsaicini korisni u poboljšanju raznih faktora koji su povezani sa zdravljem srca i krvnih žila. Ali nikako ne preporučujemo da ljudi počnu konzumirati ljuto u neograničenim količinama. Dobra je prehrana uravnotežena prehrana. Također, to nije zamjena za prepisane lijekove, ali može biti dobar dodatak, za ljude koji smatraju da je ljuta hrana ukusna", upozorio je Chen.