Edukativno kreativne radionice Muzeja automobila

Foto: Facebook

MUZEJ automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu nudi bogat program edukativno kreativnih radionica za sve uzraste pod nazivom "Bešte ljudi - ide auto".

Cilj programa je približiti polaznicima vrijednost i značaj izložene zbirke i upoznati ih s povijesti i kulturom automobilizma u Hrvatskoj. Radionice je predstavio Valentino Valjak, inicijator muzejske priče.

"Radionice su prilagođene uzrastima od rane osnovne škole, kasne i srednje. Imamo jednog modelara koji od recikliranih materijala radi razne stvari. Tu su i likovne tehnike od raznih materijala, stiropor, bojanje, šperploče, pa cijeli jedan grad od drveta gdje djeca sama slažu svoje ceste i prometne znakove te razne objekte vezane uz automobilističku kulturu", pojašnjava Valjak.

Radionice su namijenjene djeci od 4 do 18 godina, srednjoj dobi i umirovljenicima ovisno o stupnju i složenosti radionice. Osim što će izrađivati različite predmete polaznici će se upozanati s temom automobilizma i likom Ferdinanda Budickog, prvog Zagrepčanina s automobilom.

Cijena radionica ovisi o tipu i stupnju te se kreće od 10 do 30 kuna, a Valentino Valjak opisao je način prijave.

"Prijaviti se može preko mobitela, preko internet stranice ili osobnim dolaskom. Ovisno o tome kakve su grupe i afiniteti."

Muzej automobila Ferdinand Budicki otvoren je prije nekoliko mjeseci, a zamišljen je kao interaktivno mjesto te će radionice biti stalan dio njegovog programa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.