Milan Bandić: Pokrenut ćemo Muzej automobila do lipnja 2013.

Foto: Press

NA prezentaciji projekta o pokretanju Muzeja automobila "Ferdinand Budicki" koja je pred velikim brojem uzvanika održana u Klubu Zagrepčana u ponedjeljak, 12.11.2012. u večernjim satima, prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. On je, između ostalog, najavio da će se muzej otvoriti za nepunih godinu dana.

"Prekrasno je da u Zagrebu imamo entuzijaste koji su spremni uložiti svoje vrijeme i trud u projekt kao što je pokretanje Muzeja automobila. Svaka čast i priznanje prof. Valentinu Valjku i njegovoj ekipi na dvije godine truda i rada – od kada sam prije godinu i pol prvi puta čuo za ovu inicijativu pa do danas, doista je odrađen lavovski dio posla. Grad ce i dalje podržavati ovu inicijativu, i prostor u tvornici Pluto postat će novi kulturni ures Grada Zagreba. Pokrenut ćemo Muzej automobila Ferdinand Budicki do lipnja 2013.!’, naglasio je među ostalim gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Odvjetnik Silvije Degen je u ime Kluba Zagrepčana zahvalio gradonačelniku na svemu sto je učinjeno u cilju očuvanja kulturnog identiteta Zagreba proteklih godina, a posebice na podršci projektu "Ferdinand Budicki".

Muzej automobila Ferdinand Budicki dio je istoimenog projekta koji uključuje izdavanje prve Monografije hrvatskog automobilizma "Bješte ljudi – ide auto !!!", koju je prof. Valjak predstavio javnosti u svibnju ove godine, kao i snimanje dokumentarnog filma za koji je iz obiteljskih arhiva nasljednika pionira automobilizma u Zagrebu i Hrvatskoj povučeno preko pet sati video materijala s početka prošlog stoljeća, kao i vise od 2000 fotografija i druge arhivske grade, koja čini fundus budućeg Muzeja. Vise o projektu možete saznati na www.otk-ferdinandbudicki.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.