Nasjeli ste na fotke "prije i poslije"? Mit razbijen u nekoliko slika

Foto: Healthyurbankitchen.com/Facebook

ANDREW DIXON profesionalni je fitness trener i odlučio je prosvijetliti svijet koji nasjeda na fotografije "prije i poslije" tjelesnih transformacija.

Jasno je da živimo u svijetu manipulacije, lažnih obećanja i pretjerivanja, kaže Dixon, a to je posebno izraženo u fitness industriji.

On smatra kako je razlog tome jak marketing i "vidljiv" dokaz uspjeha nekih preparata i metoda putem fotografija "prije i poslije".

Svima je teško odlučiti se na određenu dijetu ili plan mršavljenja ako nemamo opipljivih dokaza da one zaista djeluju. Jednostavno marketinško rješenje jest uslikati osobu prije i poslije tretmana te zatim obje fotografije pokazati javnosti u obliku reklame.

Dixon, koji se već 11 godina profesionalno bavi fitnessom, je na blogu healthyurbankitchen.com otkrio jednostavnost ove zakulisne igre i u samo nekoliko slika i rečenica ruši mit koji je zavarao brojne naivce.

Naime, on je odlučio zorno pokazati kako se, uz samo nekoliko trikova, svatko može transformirati unutar jednog sata. Na lijevoj ga fotografiji vidimo u opuštenom izdanju. Desna, koja vam se može učiniti kao da je nastala nakon mnogo mjeseci napornog vježbanja i dijete, je uslikana samo sat vremena nakon lijeve.

Andrew Dixon je obrijao glavu, bradu i prsa, napravio nekoliko sklekova i zgibova, promijenio osvjetljenje u sobi, uvukao trbuh, napeo trbušne mišiće - i sve je jasno.



Dodao je kako je najbitnije osvjetljenje, koje mora dolaziti odozgo, kako bi i od najmanje izraženih mišića napravilo sjenu koja odaje dojam mišičavosti.

Na sljedećem je setu fotografija još par kila teži i vidljivo deblji. No, nakon pola sata uz pomoć gore navedenih trikova, uspio je dobiti ovakve "rezultate".



Dixon na kraju poručuje: "Previše vremena provodimo uvlačeći svoj trbuh i pokušavajući izgledati kako društvo misli da bismo trebali. Ne trošite energiju boreći se sa svima ostalima".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.