Baka iz Kine (92) preskočila ogradu visoku dva metra dok je bježala iz staračkog doma

Screenshot: X

Jedna baka iz Kine postala je zvijezda društvenih mreža nakon što je snimka nadzorne kamere iz staračkog doma u kojem boravi postala viralna.

Naime, na snimci se vidi kako ova 92-godišnjakinja preskače ogradu visoku dva metra, i to za samo 24 sekunde. Žena je pobjegla iz staračkog doma u gradu Yantai u Kini te je odmah obaviješteno osoblje ustanove, piše DailyWrap. 

Pronađena nakon 25 minuta

Ravnatelj ustanove odmah je poslao četiri automobila i nekoliko zaposlenika u potragu za odbjeglom bakom. Medicinske sestre rekle su da je baka visoka samo 160 centimetara. Nakon 25 minuta od bijega, žena je pronađena neozlijeđena u blizini centra te je vraćena u ustanovu.

Boluje od Alzheimera

Ravnateljica staračkog doma izjavila je da žena boluje od Alzheimera. Dodala je kako je starica u mladosti radila u voćnjacima u planinama i imala je jake penjačke vještine. Obećali su da će pojačati nadzor i brigu kako se ovakve stvari više ne bi događale. 

Korisnici društvenih mreža zgroženi snimkom

Korisnici društvenih mreža smatraju da bakin bijeg ukazuje na moguće maltretiranje u staračkom domu te predlažu da se ispitaju uvjeti u objektu iz kojeg je baka pobjegla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.