Celine Dion stigla u Pariz. Nastupit će na otvaranju Olimpijskih igara?

Foto: EPA

Celine Dion bi trebala nastupiti na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, piše Variety. Pjevačica je u ponedjeljak stigla u hotel Royal Monceau u blizini Champs-Élyséesa, gdje je odsjela i Lady Gaga, još jedna potencijalna pjevačica na ceremoniji otvaranja. Detalji o nastupima na otvaranju drže se u tajnosti.

Celine jednom izjavom potaknula glasine o nastupu

Ni Dion ni Lady Gaga nisu potvrdile nagađanja. Celine je ranije natuknula da bi njen povratak na pozornicu mogao biti u Francuskoj. 

"Odabrala sam da ću raditi cijelim tijelom i dušom, od glave do pete, uz svoj liječnički tim. Želim biti najbolja što mogu. Moj cilj je ponovno vidjeti Eiffelov toranj", rekla je u travnju za Vogue France. 

"Četiri godine sebi govorim da se ne vraćam, pa onda da sam spremna, onda da nisam spremna... Kako stvari stoje, ne mogu ti reći da se vraćam za četiri mjeseca. Ne znam... Moje tijelo će reći", dodala je. 

Ako Celine nastupi na otvaranju Olimpijskih igara, to će biti prvi nastup pop dive otkako je prekinula turneju i otkad izbjegava pojavljivanja u javnosti zbog sindroma ukočene osobe. 

Celine je već nastupala na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, kada je otpjevala The Power of Dream. Ceremoniju je pratilo 3.5 milijardi ljudi diljem svijeta.

Francuzima je Lady Gaga bliska jer je u filmu Zvijezda je rođena otpjevala pjesmu La Vie en Rose slavne francuske pjevačice Edith Piaf. Sada se govori da uvježbava nastup za ceremoniju otvorenja Olimpijskih igara.

Ceremonija otvaranja prvi put izvan stadiona

Prvi put u povijesti ceremonija otvorenja Olimpijskih igara održat će se izvan stadiona, preciznije uz rijeku Seinu, koja teče kroz Pariz. Nautički šou pratit će 85 brodova na kojima će se nalaziti sportaši iz svake zemlje. Vrhunac ceremonije bit će kod Eiffelovog tornja. Ceremonija će se iskoristiti da bi se prikazale najveće pariške znamenitosti te će okupiti 3500 plesača, glumaca i glazbenika.

Autor ceremonije je kazališni redatelj Thomas Jolly, poznat po rock mjuziklu Starmania. U intervjuu za Associated Press nije želio govoriti o poznatim izvođačima koji bi trebali nastupiti na otvorenju Igara. "Sve što vam mogu reći jest da postoji razlog zašto će određeni umjetnici nastupiti."

Snoop Dogg će nositi baklju na otvaranju

Reper, glumac i glazbeni producent Snoop Dogg bit će među nositeljima olimpijske baklje u petak, posljednjeg dana štafete prije večernje ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Pridružit će mu se francuska glumica Laetitia Casta, francuski reper MC Solaar, kao i umirovljeni ukrajinski skakač s motkom Sergej Bubka.

Snoop Dogg će biti među posljednjim nositeljima olimpijske baklje, a nosit će je ulicama Saint-Denisa, etnički raznolikog sjevernog pariškog predgrađa u kojem se nalaze Olimpijski stadion i Centar za vodene sportove. 

"Slavimo, učinimo ove igre nezaboravnim", izjavio je 52-godišnji umjetnik kojeg je američki kanal NBC angažirao kao jednog od komentatora Olimpijskih igara u Parizu. "Odrastao sam gledajući Olimpijske igre i jako sam uzbuđen što vidim kako ovi nevjerojatni sportaši izvode najbolje što mogu u Parizu", rekao je reper u priopćenju za NBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.