Čovjek slikao cijene pića u restoranu u Umagu: "Kako ipak može biti normalno?"

Foto: Shutterstock/Čitatelji Indexa

Cijene na moru u Hrvatskoj šokiraju i živciraju mnoge, barem ako je suditi po našoj anketi u kojoj smo vas pitali što vas najviše iritira ljeti, a najviše vas odgovorilo je "cijene". S druge strane, one koje ne živciraju cijene - živcira gunđanje o njima. 

Nije svuda isto

Međutim, koliko god se svi žalili - nije svugdje skupo. Donosimo vam primjere iz kafića s mora u Hrvatskoj.

"Kako ipak mogu s normalnim cijenama?" napisao nam je čitatelj uz fotografiju iz restorana Papa Joe u Umagu. Naime, u tom umaškom restoranu veliko pivo košta 2.40 eura, a malo 1.90 eura. Cijene žestokih pića kreću se ovako: pelinkovac euro, rakija 1.70 eura, tequila 1.80 eura, Jack Daniels 2.40 eura...

Javila nam se i žena koja je kavu na moru popila za - jedan euro. 

"Račun iz kafića u Žaboriću, za one kojima je na Jadranu kava preskupa", napisala je uz fotografiju računa.

Imate li vi fotografije normalnih cijena hrane, kave i pića na moru u Hrvatskoj? Pošaljite nam ih na desk@index.hr, rado ćemo ih objaviti.

Stranci se žale: Cijene svega su skočile

Nekoliko turista, koji su aktivni na društvenim mrežama i imaju puno pratitelja, ove se godine požalilo na cijene u Hrvatskoj. Bosanski influencer Mirza Mustafagić na TikToku je objavio video iz Opatije i požalio se na cijenu sladolednog kupa koji je pojeo, valja naglasiti, u jednom od najskupljih hotela u gradu. Kup se sastojao od četiri kuglice sladoleda, dva preljeva i pralina, a cijena mu je 17 eura.

"Volim Hrvatsku, i dalje ću, naravno, dolaziti, ali ove cijene su skuplje nego vani. Sve znam, najljepše more, slažem se, ali ovo je skupo. Slažete se?" stoji u opisu TikTok videa.

@mirza.mustafagic Volim Hrvatsku i dalje ću naravno dolaziti ali ove cijene su skuplje nego vani. Sve znam, najljepse more, slazem se… ali ovo jeste skupo. Slažete se? #nohate #lovecroatia ♬ original sound - Mirza Mustafagic

"Znate li kako možete znati da je početak sezone u Hrvatskoj? Cijene svega su skočile", istaknula je američka tiktokerica Niav Konno, koja već neko vrijeme živi u Hrvatskoj, točnije u Makarskoj.

@mylifeincroatia Has sunscreen always cost this much?!? #niavincroatia #lifeincroatia #makarska #summerseason #peakseason #touristdestination ♬ original sound - Niav in Croatia ✨

Posjetitelji Ultre također su se ovog ljeta požalili na cijene. Pet eura za pola litre vode razljutilo je partijanere iz nekoliko država svijeta. Svima su visoke cijene alkoholnih pića očekivane, ali cijena vode je za njih previsoka. 

"Cijele godine štedim za ovo i, kad dođem, ne gledam koliko trošim. Cijene hrane i pića su solidne za jedan festival. Bio sam i na skupljima, ali što vam se događa s vodom? Preskupo. Bezobrazno skupo. Ljudima bude loše i treba im voda, a oni ti uzmu 5 eura", kazao nam je Ramon iz Španjolske.

>> Koliko partijaneri na Ultri troše? "Ostala sam šokirana kad sam vidjela cijenu pizze"

Tri Filipinke stigle su na Ultru iz Poljske, a naljutila ih je cijena hrane.

"Platila sam dva burgera i komad pizze 42 eura. Ostala sam šokirana kad sam vidjela da je pizza 10 eura. Sad mi je jasno zašto im se pizza nije baš najbolje prodavala. I okus hrane je bio loš, ali kada moraš piti, moraš i jesti, da bismo znale izaći ujutro s ovog stadiona. Na piće ćemo večeras dosta potrošiti jer se nismo stigle zagrijati u gradu prije polaska", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.