Šef TikToka se s četiri obećanja obratio korisnicima, jedno je istaknuo kao prioritet

Screenshot: TikTok

DIREKTOR TikToka, Shou Zi Chew, obratio se korisnicima platforme nakon što je pred američkim Kongresom branio aplikaciju od optužbi da predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti SAD-a, ali i ne čini dovoljno da zaštiti djecu koja koriste tu društvenu mrežu, zbog čega kongresnici pozivaju na njezinu zabranu.

Nakon što se zahvalio korisnicima na podršci, Chew je objasnio što sve TikTok čini kako bi bio sigurno mjesto za povezivanje, kreiranje i učenje.

Četiri obećanja

"Najvažnija poruka sa saslušanja je da je naša odgovornost da zaštitimo više od 150 milijuna Amerikanaca koji vole i koriste našu platformu i zbog toga vam obećajem sljedeće", rekao je i zatim dao četiri obećanja korisnicima.

@tiktok

Our CEO Shou shares his thoughts about the recent congressional hearing and everything TikTok is doing to make it a safe place to connect, create, share and learn.

♬ original sound - TikTok

"Prvo, nastavit ćemo raditi na sigurnosti, posebno tinejdžera, kao top prioritetu. Drugo, nastavit ćemo štititi vaše podatke od neovlaštenog stranog pristupa", rekao je, pojasnivši kako će podaci  Amerikanaca biti pohranjeni u SAD-u te da će ih nadzirati američka tvrtka i američki zaposlenici.

"Treće, osigurat ćemo da TikTok ostane platforma za slobodno izražavanje te da njome ne može manipulirati nijedna vlada", izjavio je.

"Četvrto, bit ćemo transparentni i davati pristup nezavisnim promatračima kako bi nas držali odgovornima u ispunjenju obećanja", zaključio je, dodajući: "Znamo da se povjerenje gradi sa svakom odlukom koju donesemo. Ponosni smo na ono što radimo."