Doktori na Redditu otkrili 15 stvari koje bi svatko trebao znati

Screenshot: YouTube

PROŠLA je godina pokazala kako se uvijek treba brinuti o vlastitom, ali i tuđem zdravlju. 

Razne teorije o cjepivima i epidemiji ne prestaju, štoviše gomilaju se, no postoje i neke ne toliko aktualne stvari o zdravlju koje bi svaki doktor htio da njegov pacijent zna. 

U jednoj temi na Redditu javili su se mnogi liječnici i medicinski radnici i podijelili neke od svojih savjeta i razmišljanja, a mi vam prenosimo 15 najbitnijih. 

1. "Cjepiva su sigurna i spašavaju živote. Ne uzrokuju autizam, ne sadrže aluminij ni živu."

2. "Mentalne bolesti mogu biti ozbiljne kao i one fizičke. Liječite se. Sigurno ne biste pustili da vam slomljena noga zaraste sama od sebe."

3. "Ako vam dijete ima povišenu temperaturu, nemojte mu samo dati tabletu za snižavanje i misliti da je sad ozdravilo. I dalje je bolesno, samo ste mu ublažili simptome."

4. "Da tjelovježba dolazi u obliku tablete bila bi najčešće prepisivan lijek."

5. "Ne smijete prekinuti terapiju antibioticima samo zato što se odjednom osjećate bolje."

6. "Pušenje će vas ubiti. Rak, srce, pluća... Nešto će se dogoditi. Molim vas, samo prestanite pušiti."

7. "Virusne infekcije ne mogu se liječiti antibioticima."

8. "Samo zato što vi ne patite od mentalne bolesti, ne znači da one ne postoje."

9. "Uvijek urinirajte nakon seksa. Bilo kakvog seksa. Razne vrste bakterija dolaze u vaš mokraćovod pa ćete ih ovako izbaciti iz tijela."

10. "Liječnici su tu da vam pomognu, nemojte im lagati. Moraju čuvati vašu privatnost, pa ako se drogirate, recite im. Čuvat će vašu tajnu, a i ne mogu vam pomoći ako ne znaju što se zapravo događa."

11. "Ako ste nečime probodeni, nemojte to pokušavati izvlačiti."

12. "Nikad nećemo pronaći lijek za rak. Rak nije jedna jedinstvena stvar. Sve stanice raka ponašaju se drugačije."

13. "Pazite na tjelesnu kilažu. Nagli i nenamjerni gubitak tjelesne mase najčešće je znak nečeg ozbiljnog i lošeg po vaše zdravlje."

14. "Nemojte držati svoje lijekove u ormariću u kupaonici. Para i topli zrak iz tuš kabine mogu umanjiti njihovu djelotvornost. Držite ih na hladnom i suhom mjestu, do kojeg ne dopire sunčeva svjetlost."

15. "Ako unesrećeni ne diše, odmah započnite proces davanja umjetnog disanja i ne prestajte do dolaska profesionalaca. To je potrebno kako bi se održale vitalne funkcije tijela i cirkulacija kisika do mozga."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.