Evo čija slika sada stoji umjesto Malog princa u zagrebačkoj Dubravi

Foto: Patrik Macek/Pixsell

UMJESTO Malog princa u zagrebačkog Dubravi osvanuo je mural s temom Domovinskog rata koji prikazuje tenk, trobojnicu i ratnika.

Taj ratnik je Blago Zadro, a mural je napravljen prema fotografiji Miše Lišanina koji je pozirao uz mural koji prikazuje njegovu fotografiju. Mural su izradili Bad Blue Boysi koji su ranije napravili i navijački mural te prebojili Malog princa.

"Fotografija je snimljena 8. rujna 1991. godine, i prikazuje Zadru kako pretrčava prugu pod neprijateljskom vatrom. Na putu do silosa prvi je prugu prešao Blago Zadro kako bi bio siguran da je sve čisto, a u povratku je bio zadnji", kaže Lišanin.

"U čučnju su prelazili i čuvali glavu. Kad sam prešao, okrenuo sam se i opalio fotografiju svojim fotoaparatom Minolta 9000. Sunce je pržilo, a Zadro je s puškom i motorolom u sprintu stigao do nas", zaključuje.

Podsjetimo, prošlog mjeseca mnoge je Zagrepčane rastužila vijest da u Dubravi više nema Malog princa. U podvožnjaku u Čulinečkoj ulici više nema simbola djetinjstva i jednog od najljepših murala u državi, a njegovo mjesto zauzeli su ratni motivi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.