Jordanska kraljica: Ne znači da sam antisemit ili za Hamas ako dam podršku Palestini

Foto: Profimedia

Jordanska kraljica Rania pozvala je na prekid vatre u izraelskom ratu protiv Hamasa rekavši da podrška zaštiti života Palestinaca ne znači odmah da si antisemit.

"Dopustite mi da budem jasna: ne znači da sam antisemit ili za Hamas ili terorizam ako dam podršku Palestini. Ono što smo vidjeli posljednjih godina je da se optužba za antisemitizam koristi kao oružje za ušutkavanje svake kritike Izraela", započela je svoje obraćanje na CNN-u Rania, a potom i oštro osudila svaki oblik antisemitizma i islamofobije.

"Želim apsolutno svim srcem osuditi antisemitizam i islamofobiju, ali također želim podsjetiti da Izrael ne predstavlja sav židovski narod širom svijeta. Izrael je država i sama je odgovorna za svoje zločine. Židovi širom svijeta, mnogi od njih zgroženi su onim što vide. Mi muslimani moramo biti prvi koji će osuditi antisemitizam", istaknula je.

Dodala je i kako su sulude tvrdnje da će prekid vatre omogućiti i više Hamasovih napada, čime se zapravo "podržava i opravdava" smrt civila. "Znam da neki koji su protiv prekida vatre tvrde da će to pomoći Hamasu. Međutim, smatram da u tom argumentu oni inherentno odbacuju smrt, zapravo čak podržavaju i opravdavaju smrt tisuća civila, a to je samo za moralnu osudu", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.