Kamala Harris je postala meme kraljica generacije Z

Foto: X

Gotovo čim je američki predsjednik Joe Biden podržao potpredsjednicu Kamalu Harris kao kandidatkinju Demokratske stranke na izborima u studenom, američki internetski ratnici prionuli su na posao, izbacujući meme za memeom. Tema i svrha memeova? Kamalu za predsjednicu, piše Politico.

"Mi apsolutno MORAMO ovu ženu memirati u predsjednicu", pišu mladi simpatizeri Kamale Harris na društvenim mrežama.

Ovaj entuzijazam mladih birača predstavlja oštar kontrast u odnosu na prošli tjedan, kada su demokrati gubili podršku ove demografske skupine - anketa AP-NORC-a izvijestila je da su birači u dobi od 18 do 44 godine bili vrlo dvostruko više nezadovoljni Bidenom nego oni stariji od 45 godina.

Iako je televizijska predsjednička debata u lipnju istaknula zabrinutost oko Bidenovog stanja, birači su zapravo bili zabrinuti i zbog Trumpove dobi. Naime, najnovija anketa ABC News/Washington Post/Ipsos pokazala je da 60 posto Amerikanaca smatra da je Trump prestar za drugi mandat.

Ali s Bidenovim povlačenjem, igra se iz temelja promijenila: Trump je sada najstariji predsjednički kandidat u povijesti - dajući Harris priliku da se predstavi kao kandidatkinja koja je više u kontaktu s američkom mladeži.

Kako su se ti memeovi širili u prošlih nekoliko dana, čini se da Harrisina kampanja prihvaća te opise, prikupivši desetke milijuna pregleda stvaranjem sadržaja koji se uklapa u popularne trendove generacije Z.

Evo nekoliko važnijih:

Climbing the Coconut Tree

Govoreći o važnosti brige za mlade ljude, istaknula je potrebu za podršku "njihovim roditeljima i njihovim djedovima i bakama, njihovim učiteljima i njihovim zajednicama", objasnivši: "Jer nitko od nas ne živi samo u svom svijetu."

Zatim je ispričala anegdotu o svojoj majci iz Južne Azije.

"Moja majka bi nam ponekad prigovarala i govorila nam: 'Ne znam što nije u redu s vama mladima. Mislite da ste upravo pali s kokosovog stabla?' Postojite u kontekstu svega u čemu živite i onoga što je bilo prije vas."

Ironično, ovaj citat Kamale Harris iz svibnja prošle godine postao je viralan jer je izvučen iz konteksta i predstavljen kao neka vrsta apsurdne izjave. Unatoč tome, njezini internetski fanovi, kao i političari - uključujući senatora Briana Schatza - upotrijebili su ovu sliku kokosove palme kako bi obećali svoju potporu Harris.

Blast from the Past

@allanthedoll We did it Joe #kamala #kamalaharris #politics #president #vicepresident ♬ original sound - Allan

Pojavile su se i kompilacije ranijih memeova inspiriranih Kamalom Harris.

Live from New York

U memeove je uključena i Maya Rudolph, koja je igrala Harris u Saturday Night Liveu.

Who’s On the Menu?

Internet je brzo procijenio, ali i memeovima kritizirao popis potencijalnih potpredsjedničkih kandidata Kamale Harris, budući da su većina njih bijelci.

Dance Party

@dailymail she’s living in the context of the coconut tree 🥥 #kamalaharris #whitehouse #uselection #democrat ♬ original sound - Daily Mail

Harris je u svom govoru nakon što je Biden odustao od kandidature odala priznanje aktualnom predsjedniku, no internet je nastojao predstaviti drugu stranu - sreću zbog prilike koju je dobila.

Wake Up Warriors

Iako su mnogi memeovi usredotočeni na samu Harris, pokušavaju pokrenuti i druge da joj pruže podršku.

Trump is "Not Like Us"

@meidastouch The Kamala content tho 🤣 #kamalaharris #trump #meidastouch ♬ original sound - MeidasTouch

Mnogi memeovi također su usko povezani s celeb i pop kulturom, pa Kamalu i Trumpa uspoređuju s reperima Drakeom i Kendrickom Lamarom. Kamala je tu, naravno, pobjednica, poput Lamara, dok Trump "nije kao oni".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.