Kraj ere: Nakon 24 godine otkazan Victoria's Secret Show

Foto: EPA

NAKON 24 godine službeno je otkazana modna revija brenda Victoria's Secret.

Kompanija L Brands, pod kojom se nalazi ova marka donjeg rublja, potvrdila je da se ove godine neće održati modna revija koja je tijekom godina održavanja postala kulturni fenomen. Odluku su donijeli jer kompanija pokušava pronaći novi način komuniciranja s kupcima.

Victoria's Secret se već neko vrijeme trudi snalaziti u ovo doba kad su tjelesna raznolikost i inkluzivnost potrošačima sve važniji. Brend je popularnost stekao na nekim sasvim različitim temeljima - njihove manekenke "anđelice" uvijek su mogle biti samo najzgodnije žene u industriji, s tijelima bez mane.

Sada su shvatili da će to morati mijenjati, a počeli su time da zapošljavaju plus-size modele.

Ipak, iz kompanije su najavili da planiraju "događaj veličine modne revije" u blagdanskom razdoblju. Manekenka Shanina Shaik je u lipnju za Daily Telegraph već najavila da dolazi kraj Victoria's Secret Showa.

Prva revija održala se 1995. godine i privlačila je milijune gledatelja, a manekenkama osiguravala zvjezdani status. Tyra Banks, Gisele Bündchen, Heidi Klum, Alessandra Ambrosio, Adriana Lima i Miranda Kerr samo su neke od manekenki koje su zvijezde postale upravo zahvaljujući tituli Viktorijinih anđelica.

Inače, ljetos je više od stotinu manekenki, među kojima i Doutzen Kroes, Iskra Lawrence i Christy Turlington, potpisalo otvoreno pismo upućeno brendu Victoria's Secret i njegovim sestrinskim brendovima. Modeli tvrde da brend nije dovoljno napravio kako bi ih zaštitio od seksualnog uznemiravanja, a smeta im i neprekinuta suradnja s ljudima optuženima za silovanje.

"Ovo pišemo jer smo zabrinute za dobrobit manekenki i mladih djevojaka koje žele postati modeli Victoria's Secreta. U posljednjih nekoliko tjedana čule smo za brojne optužbe za seksualno uznemiravanje, navodno silovanje te seksualno trgovanje modelima. Iako optužbe nisu usmjerene izravno protiv Victoria's Secreta, jasno je da vaša tvrtka ima ključnu ulogu u popravljanju situacije", stajalo je u pismu naslovljenom "Vrijeme je za poštovanje".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.