Miroslav Ilić u Zagrebu pjevao ispred grba s prvim bijelim poljem

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DOK JE s jedne strane Bajaga u Karlovcu zabranjen, s druge se u zagrebačkoj Svetoj Klari slavi uz Miroslava Ilića i grb s prvim bijelim poljem. Ilić je s mještanima rubnog zagrebačkog naselja slavio Klarinje, no nije bio dio službenog programa proslave već sporedne fešte koju su organizirale privatne osobe.

Ni taj koncert nije prošao bez pobune lokalnih HDZ-ovaca i HČSP-ovaca koji su pozivali na bojkot proslave, a čini se da su u tome imali uspjeha jer na koncertu nije vladala neka gužva.

"Izvršni odbor Temeljnog ogranka HDZ-a Sveta Klara šokiran je, zgrožen i ogorčen činjenicom da uprava Sportskog centra „Polet“ organizira koncert srbijanskog pjevača Miroslava Ilića, poznatog po veličanju četnika i „đenerala“ Draže Mihailovića, tijekom Dana Svete Klare (10-12. kolovoza) - koje tradicionalno proslavljamo u povodu blagdana Svete Klare Asiške, nebeske zaštitnice našega voljenog naselja", poručili su HDZ-ovci.

"Kućni odgoj, nedostatak domoljublja, "anemičnost" za druge sugrađane, koji cijene, njeguju i čuvaju svoje tradicionalne vrijednosti, nije spriječio organizatore, koji "vjerodostojno" vođeni samo svojim uskim, osobnim interesom i zaradom to organiziraju.
HČSP svjestan odgovornosti i kojekakvih pritisaka, kojima je izložen, povodom ovog nametnutog i nepotrebnog događanja, unaprijed se ograđuje od mogućih izgreda i posljedica koje bi mogle proizaći iz svega toga. Sveta Klara, u srcu Zagreba, ne treba takvu vrsta muzike, naročito nakon veličanstvene proslave Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja", bili su još oštriji HČSP-ovci.

Miroslav je zapjevao, a apstraktne snimke na kojima srbijanski folker pjeva svoje najveće hitove ispred zastave s prvim bijelim poljem već su stigle do Srbije.

"Srpski sud rehabilituje ustaše, Miroslav Ilić peva pod grbom NDH. Šta je sledeće? Thompson u Guči? Đujićev sokak u Zagrebu?", pitaju se u Srbiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.