Netko je prefarbao omiljeni mural Malog princa u zagrebačkoj Dubravi

Foto/Video: Igor Vihnanek/Patrik Macek/PIXSELL

MURAL Malog princa u zagrebačkoj Dubravi je prefarban.

Mural je na južnom izlazu iz podvožnjaka na Čulinečkoj cesti osvanuo prije četiri godine i otada uljepšavao svakodnevicu brojnim Zagrepčanima. Sada ga više nema.

"Prefarbali su mural Malog princa na Čulinečkoj. Malu oazu boje, sreće i emocije u sivom podvožnjaku, koji ti svako jutro izazove mali smiješak dok voziš na posao u koloni. Ne znam tko ili zašto ili što se događa s ovim gradom, zemljom, ljudima...", napisao je Igor Vihnanek na Facebooku uz fotografiju prefarbanog zida.

Zasad nije poznato što se dogodilo s muralom čiji je autor bio nepoznat sve ove godine, ali prizor je rastužio mnoge Zagrepčane.

Inače, ovo nije prvi put ove godine da je Zagrepčane razljutilo uništavanje (ili pokušaji uništavanja) lijepih detalja u gradu. U svibnju je pravu malu revoluciju pokrenuo vrt koji su Martina Živković i njen susjed Boris Novković zasadili u kazeti drveta u Preradovićevoj ulici. 

Vrt je postao hit na Facebooku, no našao se netko kome je zasmetao pa je sve prijavio Komunalnom redarstvu. Jasno, anonimno.

Živković i Novković dobili su dopis Komunalnog redarstva, koje od njih traži da se očituju o sadnji vrta.

Nakon toga građani su u buntu počeli saditi mini vrtove diljem grada, ali i zemlje te je vrt preživio. No ne zadugo.

Povratak noćnog života u metropolu nakon karantene ga je dokrajčio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.