Odvjetnik se oglasio nakon odluke Pittove kćeri da promijeni prezime

Foto: EPA

Peter Levine, odvjetnik Angeline Jolie i njezine kćeri Shiloh, progovorio je o njenoj odluci da izbaci Pitt iz svog prezimena. 

Shiloh je podnijela zahtjev za promjenu imena 27. svibnja, na svoj 18. rođendan, i to je ubrzo objavljeno uz pravnu obavijest u Los Angeles Timesu.

"Donijela je odluku nakon bolnih događaja"

"Trebali bi biti pažljiviji u izvještavanju, posebno kada je riječ o mladoj odrasloj osobi koja je donijela neovisnu i značajnu odluku nakon bolnih događaja", rekao je odvjetnik za Page Six te dodao da ona samo prati pravni proces. Zanijekao je da je 18-godišnjakinja objavila oglas u novinama kako bi najavila promjenu imena.

"Najavu promjene imena nije mogla izbjeći"

"Kao njen odvjetnik dužan sam objaviti pravnu obavijest jer zakon u Kaliforniji to zahtijeva od svakoga tko želi promijeniti svoje ime. Ta je pravna obavijest objavljena u Los Angeles Timesu, kako je i potrebno", objasnio je. Pravni stručnjak ranije je za People potvrdio da je najava promjene imena u novinama bila potrebna da bi se službeni proces promjene imena završio.

Pitt je uznemiren zbog ove odluke

Zahtjev za promjenu imena došao je nakon što je izvor blizak obitelji rekao za People da Pitt  nema kontakta sa svojom odraslom djecom, ali i dalje posjećuje mlađu djecu. Nakon prvobitne objave zahtjeva Shiloh, izvor blizak obitelji rekao je za People u lipnju da je Pitt svjestan i uznemiren zbog promjene, ali da je utjehu pronašao u novoj partnerici Ines de Ramon.

Pravna bitka traje i danas

Podsjećamo, Angelina Jolie je pokrenula postupak razvoda od Brada Pitta 2016. godine. Kao razlog navela je nepomirljive razlike i odmah je tražila puno skrbništvo nad djecom. Razvod je okončan 2019. Ispostavilo se da je par cijelo vrijeme bio u intenzivnoj borbi za skrbništvo. Brad je tražio zajedničko skrbništvo nad djecom, za razliku od Angelininog inzistiranja na isključivom skrbništvu, uz koje bi on imao samo pravo posjete. 

Rečeno je da je par postigao rješenje 2018., kada je Angelinina odvjetnica Samantha Bley DeJean rekla za Reuters da je "dogovor o skrbništvu postignut prije nekoliko tjedana, a potpisale su ga obje strane i sudac". Ipak, pravna bitka se nastavila do danas, uz razne obrate.

Očevog prezimena odrekle su se još dvije njegove kćeri, Vivian Jolie i Zahara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.