Ove uskrsne slastice hit su na društvenim mrežama, donosimo recepte

Foto: Index

AKO JOŠ uvijek smišljate čime obogatiti blagdanski stol ovog Uskrsa, ne brinite - Index Recepti imaju ideje zbog kojih će vam se članovi obitelji i gosti za ručkom itekako diviti.

Isprobali smo recepte za uskrsne slastice koje su ovih dana hit na društvenim mrežama i koje garantiraju uzvik "Wow!" kad ih iznesete na stol.

Jaja u žlici

Donosimo vam ideju za čokoladna jaja u žlici čija se priprema sastoji od samo nekoliko koraka. Čokoladna jaja možete maknuti sa žlice ili žlicu uroniti u toplo mlijeko ili kavu.

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Ukupno vrijeme: 15 minuta
Porcije: 3

Sastojci:

  • 170 g tamne čokolade
  • 60 g bijele čokolade
  • Prstohvat soli
  • 15 g šarenih bombona
  • 15 g badema
  • 1 žlica ulja

Priprema:

Čokoladu nasjeckajte i uz prstohvat soli otopite na pari, na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi 5 minuta. Bademe nasjeckajte na komadiće, a svaku žlicu lagano namastite uljem. Žlicama zagrabite čokoladu i poslažite ih na tanjur ili dasku prekrivenu prozirnom folijom. Čokoladu ukrasite sjeckanim bademima i šarenim bombonima. Stavite u hladnjak na par sati da se čokolada stisne. Izvadite iz hladnjaka i oprezno čokoladu skinite sa žlica ili ih ostavite na njima i poslužite uz šalicu vrućeg mlijeka. Miješajući mlijeko čokolada će se rastopiti.

Čokoladna jaja

Postupak dobivanja ovih čokoladnih jaja brz je i jednostavan, a bit će vam potrebna samo tri sastojka – mliječna i bijela čokolada te čokoladni bomboni.

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Ukupno vrijeme: 20 minuta
Porcije: 4

Sastojci:

  • 250 g mliječne čokolade
  • 180 g bijele čokolade
  • 50 g žutih ili narančastih čokoladnih bombona

Priprema:

Mliječnu čokoladu nasjeckajte na manje komade pa je na laganoj vatri otopite na pari. Otopljenu čokoladu izlijte na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Špatulom ravnomjerno rasporedite i poravnajte čokoladu. Ostavite par minuta da se stisne, ali da ipak ostane mekana na dodir.

Bijelu čokoladu, na laganoj vatri, otopite na pari. Ostavite minutu do dvije da se stisne i ne bude u potpunosti tekuća. Žlicom na mliječnu čokoladu kapajte veće kapljice otopljene bijele čokolade. U kapljice bijele čokolade lagano utisnite čokoladne bombone u žutoj ili narančastoj boji.

Dobivenu čokoladu ostavite na sobnoj temperaturi da se stisne, a zatim je prebacite u hladnjak preko noći. Čokoladu, pomoću oštrog i dugog noža, narežite na manje komade po želji.

Recept preuzet s Mako.hr.

Uskrsni zečići

Ovi uskrsni zečići zabavni su za izradu i lagana su poslastica za koju vam je potrebno samo pet sastojaka. Svježe lisnato tijesto i cimet glavni su sastojci, a šlagom ćete upotpuniti zečji oblik.

Vrijeme pripreme: 13 minuta
Vrijeme pečenja: 17 minuta
Ukupno vrijeme: 30 minuta
Porcije: 4

Sastojci:

  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 4 žlice otopljenog maslaca ½ žlice cimeta
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja (za repove)
  • 4 žlice vode

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odmotajte svježe lisnato tijesto i premažite maslacem ostavljajući oko 1 cm sa svake strane bez maslaca.

U manjoj posudi pomiješajte cimet i šećer te ga pospite po polovici tijesta, ostavljajući rub tijesta, koji niste premazali maslacem, bez cimeta. Vodom premažite rubove tijesta koji nisu namazani maslacem. Polovicu tijesta bez cimeta preklopite, a rubove koje ste premazali vodom utisnite pomoću vilice. Lagano pritisnite tijesto kako bi se cimet i šećer zalijepili i na gornju stranu tijesta.

Pomoću rezača za pizzu prerežite tijesto na pola. Tijesto režite od jedne naborane strane prema drugoj. Izrežite trakice širine otprilike 2.5 cm. Svaku trakicu uvijte dva puta da dobijete željeni oblik. Trebate dobiti oblik s otvorenim krugom na dnu i dva naborana kraja tijesta koja su usmjerena prema gore.

Tijesto prebacite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 17 do 18 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se 20 minuta ohlade.

Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Ispod ušiju, na donji dio lisnatog tijesta, istisnite malo šlaga pa poslužite.

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete napraviti kod kuće svaki dan. Recepte možete pratiti i na YouTube kanalu Index Recepata - pretplatite se na kanal kako vam nijedan ne bi promaknuo.

Index Recepti
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.