Prlja se oglasio nakon što su se proširile snimke Nepalaca na nastupu Leta 3 za doček

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

OVIH dana društvenim mrežama proširile su se snimke većeg broja stranih radnika koji su bili na dočeku Nove godine u centru Zagreba. Mnogi su radnike nazivali pogrdnim imenima, a novogodišnji doček nazvali, između ostalog, "nepalskom novom godinom".

Sada se o svemu oglasio Zoran Prodanović Prlja, član riječke skupine Let 3, koja je nastupala na dočeku u Zagrebu. 

"Heavy Nepal", kratko je napisao Prlja na X-u (bivšem Twitteru). 

Ida Prester: Kome smetaju Nepalci i Indijci na proslavi Nove godine?

O toj situaciji prije se oglasila i pjevačica i voditeljica Ida Prester. "Kome smetaju Nepalci i Indijci na proslavi Nove godine?" napisala je, a zatim nastavila: "Usijale su se mreže od zgražanja nad 'nepalskom novom godinom' u centru Zagreba. Woltovska/Boltovska proslava, pišu. Smiju im se, rugaju, ponižavaju. Po čemu smo mi to vrjedniji i bolji ljudi?". 

"Istina, sinoć su centrom prošle desetine tisuća Nepalaca, Indijaca, Bangladešana, Filipinaca. A opet - ni jednog najmanjeg incidenta! Nitko se nije potukao, nitko nije ništa ukrao, pa ni uhvatio nekog za stražnjicu. Vidjeli smo tisuće radosnih, nasmijanih lica. Dečke koji ne razumiju možda puno hrvatskog, a opet skaču na hrvatske bendove, skandiraju, podržavaju. Dečke i djevojke koji slave Novu godinu daleko od svojih najmilijih, od svoje obitelji, svojih prijatelja", napisala je, između ostalog, Ida.

Pročitajte više